2014. jan 01.

Celebketrec: Anh Duong szuggesztív látványa

írta: Vizsuart
Celebketrec: Anh Duong szuggesztív látványa

 A Franciaországban, spanyol édesanyától és vietnámi édesapától született Duong magára találása nem volt eleinte egyértelmű. Fiatal korában balett-táncosnak készült, és ezt az álmot komolyan is dédelgette magában,

míg nem tanára felismerte benne a rajzolás szenvedélyét és tehetségét.
Otthagyva a táncot, Doung találkozott egy neves amerikai divat- és portréfotóssal, így útja a divat világába kanyarodott. Modellkedni kezdett. Olyanokkal dolgozott együtt, mint John Galliano, vagy Christian Lacroix, és olyankor, amikor a divat szakma még inkább szólt a művészetről, mint a művészkedésről. Aztán egy nap Doung, amikor kívülállóként mered az Őt körbevevő művészekre, és látja, hogy az az  igazi szabadság, amit ők csinálnak, felhagy a modellkedéssel és szakít addigi életével. New Yorkba költözik, új életet kezd és fest. Fényképszerű festményeiben talál önmagára, ami meghozza neki a szabadságot, az elismerést és a sikert.



















Bevallom, hamptoni otthona sem a frappáns megoldásoktól, vagy a lenyűgöző részletektől válik érdekessé. A különösen szuggesztív képei azok, amelyek otthonának hangulatát is megfestik, meghatározzák. Az egész otthon egyszerű eleganciát sugároz, amiben remekül mutatnak az itt-ott elhelyezett, hatásos festmények. A túl sok kiegészítő csak megzavarná az ezekből a szobákból áradó nyugalmat, ezért csak befogadható mennyiségben tálalják nekünk.

Semleges háttér, kék és aqua árnyalatok és sajátok képek gondoskodnak az otthonosságról.

Ennek a szobának - és az egész otthonnak - az alapszíne a fehér, ami tiszta, üde, egyértelmű hangulatot teremt. A kék és aqua árnyalatok pedig a tengerparti érzetet csempészik be a falak közé, amit a kissé rusztikus stílusú bútorok tovább mélyítenek.

 

A finom színek és a kék váltakozása tengerparti hangulatot kölcsönöznek ennek az enteriőrnek.

 

 



Az aranyozott fotelek, az antik felületű asztal, mintha csak egy franciaországi otthon részei lennének. A házban alakította ki Doung saját stúdióját is, ahol egy karakteres önarckép és a beömlő fény uralja a teret.

Az aranyozott fotelek mintha csak egy franciaországi otthon részei lennének.

 

Szuggesztív önarckép és a rengeteg fény találkozása Anh Doung otthonában.

A hálószobák is a már megszokott látványt viszik tovább. Lambériázott falak, semleges színek, tengerkék részletek, antik darabok és átható festmények gondoskodnak erről a nemes hatásról.

Szép kontrasztot alkot egymással az idilli látvány és a karakteres festmény.

 

Ennek a hálószobának a főszereplője a volt társtól ajándékba kapott kép.

 

 

Talán itt a legkülönösebb a finom háttér és a szuggesztív kép találkozása.


Doung nemcsak fest, hanem szobrászkodik is. Az ablak előtt egyik műve.


És természetesen a kiegészítő helyiségek atmoszférája is összecseng a lakás egészével. Semleges háttér kontra sajátos képek.



















Feltűnő és drámai megjelenésű lehet egy-egy poszter, rajz, vagy festmény. Láthattuk, hogy egy merész műalkotás hogyan képes teljesen átalakítani egy szoba hangulatát, hogyan képes fókuszpontot helyezni egy adott enteriőrbe. És, ha ez saját emlékeinket, gyermekeinket, kedves pillanatainkat idézi fel, akkor még mosolyt is csalhat arcunkra. Kell egy mosollyal több!


Ha tetszett a bejegyzésem, legyél állandó olvasóm. Tarts velem a facebookon is, ahol ugyan kevesebb a szöveg, de több a kép és inspiráció.

forrás: www.topcelebrityhomes.com, www.thegroundmag.com

Szólj hozzá

celeb színek lakberendezés szuggesztív vizsuart Vinkovics Zsuzsa Celebketrec