2014. jan 02.

MilyenutcaHányszám: a bohém stílusú otthon

írta: Vizsuart
MilyenutcaHányszám: a bohém stílusú otthon

 A bohém stílusról talán a színek kötelező szeretete, a kötetlenség, az egyediség, a nőiesség, a merészség juthat elsőként eszünkbe. És, ha otthonunkat e stílus követelményeinek megfelelve szeretnénk kialakítani, akkor csak egy szabályt kell betartanunk: nincsenek szabályok! Ez a lakberendezési trend Amerikában bontakozott ki leginkább, itthon elvétve találunk csak követőket, ők is inkább az öltözködésükben vállalják fel a színek és az anyagok nyújtotta szabadságot (tisztelet a kivételnek).

A bohém stílusban egy szabályt kell betartanunk: nincsenek szabályok!
 Színhasználatára az erőteljesség a jellemző. A rikító, színes falfelületek, anyagok szinte pompával és ragyogással ruházzák fel az enteriőröket. Minél színesebb, annál jobb! Minél mintásabb, annál mozgalmasabb! Minél kaotikusabb, annál színpadiasabb!
A színes falfelületek szinte pompával és ragyogással ruházzák fel az enteriőröket.
Anyaghasználatában sincsenek követendő példák, vagy betartandó irányok. A "mindent szabad" elv érvényesül. Nincsenek legfeltűnőbb darabok, mert itt minden darab feltűnő.
Nincsenek legfeltűnőbb darabok, mert itt minden darab feltűnő.

Bútorzata inkább zsúfolt, kuckós, hívogató, a társas együttlétre berendezkedett. Garnitúra helyett egyedi darabok a főszereplői a térnek. Dekoratív kiegészítők az egyik sarokban, ajándékba kapott apróságok a másikban. Vagy kitömött állatok a kanapé mögött, vagy talált függeszték a fejünk felett. Itt minden színt visz az összeállításba.
Minél színesebb, annál bohémabb!


 Romantikus kavalkád, üdítő színek és akár népies motívumok adják a bohém stílus összetéveszthetetlen hangulatát. Látványa valami meghökkentő, merész megoldásért kiált, de a végeredmény összességében mindig harmóniát teremt. Ugyan sok esetben giccses, teátrális, de mégis ízléses és egyedi látványt nyújt.
Ugyan sok esetben giccses, teátrális, de mégis ízléses és egyedi látványt teremt.


A bohém stílust lehet szeretni, de el is lehet utasítani. Megérinthet, és elmélyülhetünk bennne, vagy elborzadhatunk tőle, és elfuthatunk előle. Egy biztos, közömbösen elmenni mellette, nem lehet!
 A bohém stílus két "élhető" példája:
Hódolhatunk a bohém stílusnak visszafogottabb közegben is.

Merész kiegészítők, látványos dekorációk, élénk színek adják a bohém stílus vázát.

Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm, és kövess a facebookon - www.facebook.com/vizsuart - is!


forrás: www.pinterest.com
Szólj hozzá

színek lakberendezés bohém vizsuart Vinkovics Zsuzsa milyenutcahányszám bohém stílus