2014. jan 06.

nemTUCAT: 11 + 1 inspiráció arra, hogy hova és hogyan is pakoljuk el a könyveket?

írta: Vizsuart
nemTUCAT: 11 + 1 inspiráció arra, hogy hova és hogyan is pakoljuk el a könyveket?

 A könyvek mindig élettel, egyfajta nosztalgikus hangulattal és talán sajátos illattal töltik meg otthonainkat. Sokunkban azonban kérdések merülnek fel: Mihez kezdjünk velük? Hova helyezzük őket? Mit tegyünk, hogy a lehető legjobban mutassanak, és ne foglalják el az egész lakást? 11 + 1 inspiráció választ ad ezekre a kérdésekre.

1.)
Klasszikus könyvespolc
Talán a legkézenfekvőbb megoldás, amikor a nappali főszereplőjeként jelenik meg egy könyvespolc. Ezeknek a látványa ugyan kissé testes is lehet - bár a képen látható módon még ez is elkerülhető -, hangulata azonban kellően lakályos tud lenni.
Klasszikus könyvespolc

2.)
Lebegő könyvespolc
Ha szellősebb megoldást keresünk könyveink elhelyezésének, akkor az úgynevezett lebegő könyvespolcokat nekünk találták ki. A falat egyedivé is varázsolhatjuk, vagy ha erre nincs lehetőségünk, csoportosíthatjuk könyveinket színek szerint is, ami aztán dekorációként is funkcionál!
Lebegő könyvespolc

3.)
Egyedi könyvespolc
Ha könyveinknek és otthonunknak sajátos megjelenést szeretnénk kialakítani, egyedi polcrendszert is tervezhetünk. Már csak a megfelelő mesterembert kell megtalálnunk hozzá!
Egyedi könyvespolc
4.)
Lépcső alatti könyvespolc
Ha többszintes az otthonunk és a lépcső alatti hely még nincs kihasználva, érdemes ezekhez az adottságokhoz igazodnunk.
Lépcső alatti könyvespolc

5.)
Lépcsőn kialakított könyvespolc
Ha a lépcsőnk szélessége megengedi, hogy a könyvespolcunkat ide tervezzük, ne habozzunk! Rengeteg helyet szabadíthatunk fel így az otthonunkban.
Lépcsőn kialakított könyvespolc

6.)
Könyvszekrény
Tradicionálisabb megoldás az is, ha könyveinket szekrénybe rendezzük. Viszont, annyiban eltérhetünk a megszokott látványtól, ha szekrényünknek színesebb megjelenést kölcsönzünk.
Könyvszekrény
7.)
Könyvek új "köntösben"
Otthonainkban létezhetnek olyan helyek, amelyek nem eredeti funkciójukban működnek, mint pl. a kandalló helye. Ezeket megtölthetjük új tartalommal.
Könyvek régi helyen új funkcióban

8.)
Könyvek a mellékhelyiségekben
Valljuk be, sokan szeretünk a mellékhelyiségekben olvasással eltölteni az időt. Nem árt, ha ide is gondoskodunk a megfelelő tárolóhely kialakításáról.
Könyvek a mellékhelyiségekben

9.)
Könyvek a hálószobában
A hálószobák éjjeliszekrényei nem kevés könyv elnyelésére képesek . Ha azonban nem ragaszkodunk beidegződéseinkhez, könyveinket szépen felsorakoztatva, a falhoz rendezve is tárolhatjuk.
Könyvek a hálószobában
10.)
Könyvek beugrókban
Otthonunk kisebb beugrói szinte felkínálják magukat, hogy olvasósarokká, könyvespolccá alakítsuk át őket, ahol rendezetten lehet tárolni és kényelmesen lehet olvasni könyveinket.
Könyvek beugrókban
11.)
Könyvek a konyhában
Igazán ötletes megoldás, ha konyhaszigetünk másik felére könyvespolcot tervezünk, így megmaradhat otthonunk szellőssége is.
Könyvek konyhában


+ 1.)
Könyvfotel
Ha megbízható mesterembereink vannak, egyedi fotelt is tervezhetünk! Csak a képzeletünk szabhat határokat!
Könyvfotel


Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm és tarts velem a facebookon is - www.facebook.com/vizsuart -, ahol ugyan kevesebb a szöveg, de több a kép.

Képek forrása: www.pinterest.com.
Köszönet a képért Mórocz Tibornak: www.tibormorocz.com
Szólj hozzá

könyv inspiráció könyvek lakberendezés könyvszekrény vizsuart Vinkovics Zsuzsa nemtucat könyves polc