2014. jan 13.

nemTUCAT: 11 + 1 inspiráció ülőkékre

írta: Vizsuart
nemTUCAT: 11 + 1 inspiráció ülőkékre

Manapság időnk egy bizonyos részét ülőhelyzetben vagyunk kénytelenek eltölteni. Hol az étkezéshez foglalunk helyet, hol az íróasztalunk elé görnyedünk. Szívesen helyezzük kényelembe magunkat akkor is, ha épp a cipőnket húzzuk fel, vagy le. Ha már ennyiszer szerzünk hátsónknak kényelmes pillanatokat, nem árt részletesen végiggondolnunk, hogy mely kiegészítőkkel teremthetjük meg-e meghitt hangulatot. :-) Íme, 11 + 1 inspiráció ülőkékre, hogy mégse süppedjünk bele a fotel-szék-kanapé hármasába!

1.)
Fotel
Talán kezdjük a süppedést mégis a legelemibb darabokkal. Nappalink, olvasósarkunk egyértelmű kiegészítője a fotel, ami már különböző színben és formában is elérhető, egyedivé varázsolható, és ezzel külön emelhetünk otthonunk hangulatán.
Fotel

2.)
Szék
Az étkezőasztal klasszikus társa a szék, amelyek hol szögletes, hol modern, hol átlátszó, hol íves megjelenésükkel válhatnak üde színfoltjaivá környezetünknek.
Szék
3.)
Kanapé
Az ülőhelyzethez talán a kanapét társítjuk még a legegyértelműbben, ami a nappalink fő bútorának tekinthető.
Kanapé
4.)
Láda
Bevallom, nekem nagy kedvenceim a régi ládák. Előszeretettel ajánlom, hol előszobába, hol gyerekszobába, de megfér akár a hálószobában az ágy végében, vagy a fürdőszobában, a kád mellett is. És az külön pozitívum, hogy amellett, hogy ülőalkalmatosságként szerepelnek, rengeteg holmit el is nyelnek.

Láda

5.)
Pad
És, hogy a kedvenceimet tovább soroljam, íme még egy: a pad. Ezek látványos megjelenéssükkel és valamiféle nosztalgikus hangulattukkal feldobhatják akár előszobánk, akár étkezőnk hangulatát is.
Pad

6.)
Moziszék
És a kedvenceim felsorolásából nem hiányozhatnak a moziszékek sem, amik talán előszobáinkban egyre sűrűbben fordulnak elő. Egyedisége mellett nagy előnye, hogy viszonylag kisebb helyet igényelnek, legalábbis, amíg nem foglalunk helyet rajtuk! :-)
Moziszék

7.)
Bárszék
A kedvencek és a klasszikusok után jöjjenek a többiek. Sűrűbben fordul ma már elő, hogy konyháink munkapultját étkező funkcióval is ellátjuk. Mivel ezek magassabbak az étkezőasztaloknál, így otthonunkban is szükség lehet magasított székekre, bárszékekre.

Bárszék
8.)
Dolgozószék
Igen,  igen. Szék ez is, de mind jellege (forgós, görgős), mind funkciója (íróasztal széke) külön csoportba kényszeríti.
Dolgozószék

9.)
Babzsák
Leginkább gyerekszobák nem is oly apró kiegészítői ezek, amik természetesen át-, beszivárognak a nappalikba is. Vagy csak a mienkbe? :-)
Babzsák

10.)
Puff
Méretét tekintve ezek ténylegesen kisebb bútorai otthonunknak, dohányzó asztalok alatt szépen elférnek, így ha ezeket ide helyezzük, nem szűkítik optikailag környezetünk méretét, viszont alkalmakkor jól szolgálnak.
Puff


11.)
Hinta
Gyerekszobák elmaradhatatlan kelléke a hinta, de a merészebbek a nappaliba is tervezhetnek ezzel, főleg ha ilyen könnyed, légies és egyedi hatást szándékoznak elérni.

Hinta
+ 1.)
Fonott ülőkék
Teraszunk, kertünk ideális ülőkéi ezek, főleg ha ilyen legendás darabokra tudunk szert tenni.
Emmanuelle-fotel

Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm és tarts velem a facebookon is - www.facebook.com/vizsuart.


forrás: www.pinterest.com
Szólj hozzá

inspiráció szék hinta fotel lakberendezés kanapé puff ülőke moziszék vizsuart Vinkovics Zsuzsa nemtucat