2014. dec 08.

FÉNY az otthonodban - NAPPALI

írta: Vizsuart
FÉNY az otthonodban - NAPPALI

 A nappali a családi élet színtere, ami az ellazulásra irányítja figyelmünket. Egy olyan hely, ahol szívesen fogadunk vendégeket, vagy ahol összegyűlhet a családunk. Feladata, hogy ösztönözzön minket beszélgetésre, könnyed társas érintkezésre, vagy az ellazulásra. Világítása kulcsfontosságú eszköz a jó közérzetünk és a megfelelő légkör megteremtéséhez, nem mindegy tehát, hogy hol lóg be a csillár, vagy tűnik fel egy odavetett falikar.

Fény a nappaliban
* Amikor nappalid világítását tervezed, figyelned kell ülő bútoraid elhelyezésére, mert lámpáidat ezzel összhangban kell elrendezned! 
Amikor a nappalid világítását tervezed, figyelj ülőbútoraidra, mert ezzel összhangban kell lámpáidat rendezni
* Ha ülőalkalmatosságaidat (húúú, de szép szó) a tér közepére helyezed, akkor e terület mind a négy sarkába állíts lámpát!

* Ha kanapédat a fal mentén képzeled el, a szükséges megvilágítást a kanapé két végén lévő asztali lámpákkal, vagy fali lámpákkal biztosítsd!
Tervezéskor gondolkodj asztali vagy fali lámpában is!
* Korlátozottan használj nagyméretű lámpákat! Egy összefüggő térnek, egy "koronája" legyen!
Egy térnek, egy karakteres lámpa bőven elég!
* Gondolkodj világítási szintek - padlófény, asztali lámpa, állólámpa, mennyezeti lámpa - tervezésében, mert ezek kombinációjával nyugodt, harmonikus otthont teremthetsz!
Tervezz világítási szintekkel: legyen állólámpádat, asztali lámpádat és fali karod is!
* Kerüld a padlón, vagy falon hosszan elnyúló vezetékeket, mert ezek látványa rendkívül zavaró, meglétük pedig kellően balesetveszélyes is lehet!

Képek forrása: www.pinterest.com
Szólj hozzá

fény lámpa lakberendezés világítás fényforrás lámpák vizsuart Vinkovics Zsuzsa világításterv