2015. már 09.

A virágok jelentése

írta: Vizsuart
A virágok jelentése

 Azt tudjuk és érezzük, hogy a virágok mindig élettel és sajátos hangulattal töltik meg tereinket, és gondolom, most nincs olyan nő, aki ezt most ne tapasztalná saját otthonában - köszönhető a tegnapi nőnapnak. Azonban a

virágok jelentésével ma már nem sokat foglalkozunk, pedig egykor nem volt véletlen az sem, ha épp rózsát, vagy gyöngyvirágot kaptak a hölgyek a másik nemtől.
Ha kíváncsi vagy, hogy a párod tudat alatt mit üzent Neked tegnap, akkor ezt a kis kitekintőd érdemes végigolvasnod!
 
1.) Orgona
Ez a virág az elsöprő erő és a szeretet jelképe. Ha valaki fehér orgonát ajándékoz, mintha csak azt mondaná: szeressük egymást! A lila változathoz pedig a következő üzenet köthető: a szívem immár a tiéd.
 
Orgona
 2.) Gyöngyvirág
Gyöngyvirág csokrot nőnek ajándékozni megbecsülés, tisztességes szűzi szándékot jelent.
 
Gyöngyvirág

3.) Frézia
Mindig megbízhatsz bennem.

 
 
4.) Hóvirág
Jelképezi a reményt, és a tisztaságot. Az ifjú szerelmes tiszta kedvesének választhatja ajándékba. Bár, - ahogy a népnyelv tartja – óvatosnak kell lenni azzal a férfivel, aki elhív bennünket hóvirágot szedni, mert könnyen lehet, hogy gólyahírrel térünk majd haza.
Hóvirág


5.) Írisz

Lángolás. Ez a kék vagy sárga színű virág a reményteljes üzenet jelképe, kifejezetten nőies jellegű növény. Női nemi szervre hasonlító formája miatt szexuális jellegű üzenet értéke is van.

 

Írisz

6.) Kardvirág
Erő, pompa, gyönyörűség.

A kardvirágot nevezik legényvirágnak, vagy sásliliomnak, fiút hozó fű a kardvirág. Fia születik annak az asszonynak, aki az övére tűzve viseli. A kardvirág egyébként is fallikus alakzatú növény, a férfi princípium virága. Esküvői csokorban fiú születését segíti a házasságban, és a férfi teljesítményét javítja majd az ágyban. Semmiképpen ne feledjük ki tehát ezeket a virágokat az esküvői csokorból, vagy a gyermekáldásra váró asszonynak vitt csokorból.
Kardvirág

7.)
Krókusz

Bosszúságot hoz, főleg a szerelemben. Jelentése virágnyelven: „Bármilyen érzéketlennek kívánsz is látszani, Amor nyila egyszer elér.”. Ritkán kötik csokorba. Talán nem véletlen?
Krókusz
 

8.)
Nárcisz

Kacér, ábrándos lényed olyan, mint ez a szép virág: büszkén kihúzza magát, hogy azután fájdalmasan hajtsa le fejecskéjét.”.  Maradj mindig ilyen édes… A nárcisz szolga a virágok között. Kissé hajlott nyakával olyan, mintha csak egy szolgát utánozna, ahogyan ura előtt áll lehajtott fejjel. Ezért van, hogy ezt a tavaszi növényt esetenként a virágok szolgájának is nevezik
Nárcisz

9.) Orchidea

Orchideát ajándékozzunk annak a nőnek, vagy férfinak, akinek műveltségét és tudását nagyra becsüljük, akinek kifinomult ízléséről már meggyőződtünk.
Orchidea


10.) Rózsa

Boldog szerelem. A rózsa, a szerelem virága. Egy szál rózsát ajándékozni az egyértelmű szerelem jelképe, míg rózsát csokorban adni az áhított szerelemé, száz szál rózsát ajándékozni pedig a mindent felperzselő, olthatatlan vágyódás jelkép.
Rózsa

11.) Tulipán
Tulipánt ajándékozni szerelmi vallomás és lángoló szív.

Tulipán
 
 


Forrása és még több információ: http://www.ironkate.eoldal.hu/cikkek/viragok---jelentese-.html

Szólj hozzá

virág nőnap lakberendezés virágok jelentése vizsuart Vinkovics Zsuzsa