2015. máj 14.

Gyereksarok: Hagyd, hogy Ő csinálja!

írta: Vizsuart
Gyereksarok: Hagyd, hogy Ő csinálja!

 Mennyi könyvet olvashattunk el és mennyi tanácsot kaphattunk már azzal kapcsolatban, hogy gyermekeink szárnyacskáit ne vagdossuk le az esetleges elutasításainkkal és a "nem"-einkkel, hanem segítve Őket,

támaszként és a háttérben állva, ugyan izgulva, de buzdítsuk őket különféle élethelyzeteikben, legyen szó akár csak egy fára mászásról, vagy nagyobb versenyekről, kisebb krízisekről.
És - most lassan már ezt is megtapasztalva - így van ez egy új gyerekbirodalom megálmodásánál is! Igen, tudomásul kellett vennem, hogy új életterünk kialakításánál, nagyobb csemetéim szobáit már közösen kell megálmodnunk! El kellett fogadnom, hogy velük karöltve lehet csak birodalmaikat megtervezni! És bíznom kellett abban, hogy ez ettől lesz majd szép, személyes és számukra hívogató!
Ha hasonló problémákkal küzdesz, akkor csak emlékezz vissza arra, hogy milyen voltál Te kicsinek!? Mennyire vágytál valamire, amitől végül tényleg szebb lett, vagy szebb lehetett volna az egész! Hidd el, hogy ebben ők is ugyanúgy gondolkodnak, mint Te egykor és nézd végig, hogy milyen lehet egy gyerekszoba, ahol hagyják, hogy ők csinálják!
 
Akit a színek boldogítanak!

 

Egy zeneőrült gyerek szobája talán épp ilyen lehet.

 

Poszterekkel tarkított gyerekszoba, ahol a biztos kedvencek már megvannak.

 

Ahol épp minden a szerelemről szól!

 

A gyermek, aki még álmában is tanul! .-)
 
A gyermek, aki nem bonyolítja túl a dolgokat!

 

Ooohhh, hányszor olvastam én is elvonultan a világtól!

 

Aki mindent feljegyez! Ilyen korszakod biztos Neked is volt!

 

Egy örök optimista szobácskája!

 

És aki az emlékeitől lesz derűs!
 
 
Képek forrása: www.pinterest.com
Szólj hozzá

gyermek lakberendezés gyerekszoba lakberendező gyereksarok vizsuart Vinkovics Zsuzsa