2015. jún 08.

Kolostorból Templomba, avagy egy költözés margójára

írta: Vizsuart
Kolostorból Templomba, avagy egy költözés margójára

 A költözés ugyan nem egy könnyű műfaj - csak gondoljunk annak logisztikai, fizikai és lelki síkjaira -, de mégis örömteli, köszönhető talán az új élet lehetőségének. Ahogy alkalmunk és késztetésünk nyílik ilyenkor arra, hogy

megváljunk felesleges dolgainktól, úgy vágjuk le ezzel magunkról szinte a régi kötelékeket és beidegződéseket. Mi a Kolostorból a Templom utcába költözünk, de most nem ennek klerikális vonulatáról írok! :-)
Sűrűn tapasztalom, hogy a nyári időszak sokunk számára szól erről az újrakezdésről, amihez néhány alapszabályt azért érdemes betartani!
 
Költözés
 
1.) Az első és az egyik legfontosabb, hogy mindenféleképp SZORTÍROZ! A kicsit is kérdéses holmiktól szabadulj meg feltétlen, hidd el, hogy az már nem Téged fog szolgálni! A megunt dekorációkat ajándékozd el, a nem viselt ruhákat dobd gyűjtőkonténerbe és a gyerekeid szétdobált játékait vidd be az óvodába!
 
2.) Szerezz be DOBOZokat! De rengeteget! A mi családunk öttagú és úgy negyven dobozt megpakoltunk! Felesleges újonnan vásárolni, érdeklődj körbe barátaidnál, vagy hozz a közeli kisboltból!
 
3.) ÚJSÁGPAPÍRra is szükséged lesz, hogy a törékeny tárgyakat ebbe csomagold! Ezek megóvása érdekében használhatod még a konyharuháidat, vagy asztalterítőidet is!
 
4.) Erős RAGASZTÓSZALAGokat is vegyél, hogy megerősíthesd dobozaid alját, vagy, hogy a szétszerelt bútoraid csavarjait az adott bútorhoz erősítsd!
 
5.) Nagy méretű és erős SZEMETESSZÁK is kelleni fog a ruhák, egyéb textíliák, plüssjátékok csomagolására, valamint az utolsó darabok kiköltöztetésére.
 
6.)Vegyél vastag, színes FILCeket, hogy megcímkézhesd dobozaidat, így legalább tudod, hogy melyik dobozban mi rejlik!

Mennyi időt szánj a költözésre? Valaki sokáig pakol keveseket, valaki az egyszerre mindent elvet követi. Én az utóbbiak táborát erősítem, és így is csomagolással töltöttem vagy 2 hetet!

Költözz Te is! :-)
Szólj hozzá

költözés lakberendezés dobozolás vizsuart Vinkovics Zsuzsa