2015. aug 27.

Gyereksarok: Vilma iskolába megy!

írta: Vizsuart
Gyereksarok: Vilma iskolába megy!

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a szeptember mindig is valami másnak, valami újnak a kezdetét jelentette, s most, hogy már Vilma lányom is iskolát kezd idén, valahogy többszörösen igazolva látszódik az érzésem.

Az tény, hogy az iskolakezdés - ha tetszik, ha nem - keretet ad és új szabályokat hoz egy család életébe - hidd el, a Tiedbe is -, ezért nem árt, ha ezeket a tiszta határokat gyermekeink szobáinak közös és optimális átalakításával kezdjük, amihez jó, ha néhány dolgot már most betartasz!
1.) Találd meg az ágy-íróasztal-szekrény elemek pontos helyét! Óvakodj attól, hogy a monumentális szekrények a szoba előterébe kerüljenek, mert azok képesek még egy nagyobb szobát is összetömöríteni. Az íróasztal helye egyértelműen az ablak közelében van, hogy a beérkező természetes fény kellő megvilágítást adhasson, külön figyelve arra, hogy gyermeked jobb-, vagy balkezes!
2.) Az asztal kiválasztásánál, vagy csináltatásánál fontos, hogy gyermekedet és leendő székedet is magatokkal vigyétek :-), hiszen ezek a méretek nagyban befolyásolják az íróasztal méretét is!
3.) Nem árt, ha gondolsz arra is, hogy a tankönyveket és füzeteket hol tárolod, mert, hogy a meglévő könyvespolcra ezek nem kerülhetnek!
4.) A világítás megtervezésére pedig érdemes külön figyelmet szentelned! A lényeg, hogy közvetlen fény érkezzen az íróasztalra az esti órákban is, ezért asztali lámpával, függesztékkel, vagy süllyesztett verzióval feltétlen tervezz! És, ha nem szeretnél pár év múlva ismét vezetékeket vésetni, gondolkodj előre és az internetcsatlakozást, valamint az elegendő konnektorkiállásokat a későbbi nyomtatókhoz, számítógépekhez már most csináltasd meg!
+1.) És még egy jó tanács! Optimális persze, ha iskolakezdésre ezek mind rendben állnak, de nem dől össze a világ, ha valamit még nem pipáltál ki, sőt! Szeptember 1.-vel ugyan becsöngetnek, de otthon azért még lehet egy kicsit nyaralni! .-)
  
A klasszikus iskolapad akár már otthonunkban is megjelenhet.

 

Az íróasztal mögé tervezett krétatábla szépen rárímel a szeptember 1.-ei iskolakezdésre.

 

 

Egy lányszoba éke is lehet az íróasztal, ha ilyet választunk!

 

 
 
Amennyiben tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a VIZSUart közösségéhez: itt és kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak.
 
Szólj hozzá

tervezés lakberendezés íróasztal iskolakezdés gyereksarok vizsuart Vinkovics Zsuzsa