2015. sze 21.

Aktuális munkám - Szarvas a belvárosban

írta: Vizsuart
Aktuális munkám - Szarvas a belvárosban

 Napjainkban már általános jelzőként használjuk a turistáknak kiadásra kerülő ingatlanokra az "airbnb-s" lakás kifejezést, mert hogy egyre többen gondolják azt, hogy belevágnak ebbe a jövedelmezőnek ígérkező szolgáltatásba. Erre akartak vállalkozni régi ügyfeleim is, Zelma és András, amikor megkerestek azzal, hogy segítsek nekik a város központjában lévő, közel 40 nm alapterületű lakásuk átalakításában.

Egy otthon megtervezésénél a lakás adottságait és a tulajdonosok személyiségjegyeit szoktam összefésülni, de a tudatosan harmadik félnek készülő ingatlanok esetében új szempontok is beleszólnak egy enteriőr tervezésébe: olyan karaktert kell a lakásra húzni, amely kiemeli a bővülő kínálat erdejéből.
Ugyan azt gondolnánk, hogy 40 nm-en nincs hely a tobzódásra, de a funkciók tudatos kiosztásával, a színek megfelelő használatával, azért van lehetőségünk optikailag változtatni ezen. A kis lakás alapszínének kiválasztásánál, hogy a bejövő fény erejét növeljük, a fehér szín mellett maradtunk. A fehér hálás választás, mivel emellett az élénk árnyalatok is még jobban kiemelkednek, némi derűt kölcsönözve ezzel a térnek. A konyhából elbontott fallal teret nyitottunk ebben a helyiségben is, míg a nappali és hálószoba tagolását sem falakkal és monstrum bútorokkal próbáltuk megoldani. A fürdőszobában is, az egyedi hatást követve és a tekintetet vezetve választottunk sajátos burkolatot és lerakási módot.
A tulajdonosok személyisége könnyed és egyedi atmoszférát követelt, olyat, amiben ők maguk is szívesen tartozkodnának akár egy hosszú hétvégére is, így tettük le a voksunkat az egyedi burkolatok, a vidám kiegészítőszínek, a szórakoztató részletek, valamint a nagymami bútorai mellé.
A szarvas tette rá a pontot az i-re, amire ugyan a kivitelezés szakaszában találtunk csak rá, de a további véletlenek és döntések megerősítettek minket helyes választásunkban.
Az ügyfelekkel történt kölcsönös sodrás, közös egyeztetések és a lendületes kivitelezés során pedig többször felemlegettük, hogy pár év múlva lehet, hogy már nem pusztán molnART apartmanként fog üzemelni ez az egy lakás, hanem hotelként az egész ház. De addig is, mire ez megvalósul, egy pár nap erejéig Te is kipróbálhatod ezt a belvárosi lakást!

_mg_7881.jpg

 

_mg_7882.jpg

 

_mg_7878.jpg

_mg_7857.jpg

_mg_7861.jpg

_mg_7935.jpg

_mg_7887.jpg

_mg_7890.jpg

_mg_7894.jpg

_mg_7911.jpg

 

nappali_panorama.jpg

nappali_panorama2.jpg

_mg_7915.jpg

_mg_7919.jpg

_mg_7885.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és a képanyag, csatlakozz a VIZSUart facebook közösségéhez, itt, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület beállítani, hogy a friss tartalmak is eljuthassanak hozzád.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

tervezés lakberendezés szarvas kivitelezés lakberendező kiadó lakás airbnb vizsuart Vinkovics Zsuzsa Aktuális munkáim