2016. máj 19.

5 hét, 30 érdeklődő, 1 vevő = sikeres home staging

írta: Vizsuart
5 hét, 30 érdeklődő, 1 vevő = sikeres home staging

Azt már sok fórumon kijelentettük, hogy mivel állandó változásban vagyunk, ezért vannak és lesznek is olyan időszakai életünknek, amik előtt, annak nehézségei és kiszámíthatatlanságai miatt pillanatra megtorpanunk. Úgy érezzük ilyenkor, hogy a dolgok nem mindig tőlünk függnek, szinte hánykódunk a történésekben és bizonytalanná válunk döntéseinkkel kapcsolatban is. Nyilvánvaló tény, hogy lakásunk eladását is ezek az érzések lengik körbe és amíg egy új otthon kialakítása csupa tervezgetésből, a megvalósítható álmokból áll össze, addig a régi lakásunk eladását feszültségek, idegeskedések, görcsök és türelmetlenségek jellemzik. Azonban, higgyük el, hogy ezeket a rossz tapasztalásokat tudatos felkészüléssel, idő-, energia- és egyéni döntéstől függő anyagi vállalásokkal könnyen átírhatjuk, köszönhetően a home stagingnek, azaz az ingatlanok eladás előtti felkészítésének.

Erre az útra lépett Viola és Robi is, akikkel lakásuk eladása kapcsán találkoztunk és akik a home stagingnek az alapsémáját - styling és befotózás - tudták "csak" magukra vállalni. Ennek keretében a tisztasági festésről és az apróbb hibák korrigálásáról két kisgyermek mellett kapacitás hiányában lemondtak, de a költözéskor úgyis időszerűvé váló dobozálásról és a nagy takarításról nem. Így kerültek a tároló mélyére a szezonális ruhadarabok, a temérdek könyv, a megunt gyerekjátékok és a kedvenc CDk is, amelyek ugyan kis dolgoknak tűnhetnek számunkra, de lelkileg nehéz pillanatokat okozhatnak az érintetteknek. A folyamat végére azonban nem csak egy frissebb, levegősebb, személytelenebb lakást kapunk, amibe a Vevő könnyebben beleképzelheti a saját életét, de az Eladók is némileg leválnak az addig hőn szeretett otthonukról, ami pszichésen épp az eladás megkönnyítését hozza. A home staging keretében még kaptak instrukciókat az eladással kapcsolatban, de tény, hogy az eladás pszichológiája és menete a hirdetés megjelenésétől már "csak" rajtuk múlott. Violáék a tudatos felkészülésnek köszönhetően az érdeklődők maximális számát vonzották be, és a viszonylag rövid eladási idő után a lehető legmagasabb áron tudták realizálni otthonuk eladását. Velük már az új otthonuk kialakítását tervezgetjük, de reméljük, hogy az ő esetük sokaknak ad követendő példát!

img_3935.jpg

img_3940.jpg

img_3942.jpg

img_3946.jpg

img_3947.jpg

img_3962.jpg

img_3951.jpg

img_3954.jpg

img_3955.jpg

img_3956.jpg

img_3961.jpg

img_3964.jpg

img_3965.jpg

img_3977.jpg

img_3990.jpg

elotte_eutana.jpg

elotte_utana.jpg

home_staging_elott_utan_furdo.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület kipipálni, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád.

A képekért köszönet Jurassza Zsófinak jár!

Szólj hozzá

ingatlan lakberendezés lakberendező ingatlaneladás home staging ingatlanfelkészítés vizsuart Vinkovics Zsuzsa jobbotthon