2016. sze 02.

Álomotthonunk eladása

írta: Vizsuart
Álomotthonunk eladása

Azt már nyilván tudjuk jól, hogy élethelyzeteink változása mindig valami új ígéretét hozzák magukkal, s ennek megfelelően a korábban tág tereink szűkőssé, vagy az egykor jól funkcionáló otthonaink hirtelen túl szellőssé válnak, de azt, hogy ezek az átalakulások milyen feladatokat és lelki nehézségeket tesznek ránk, sajnos, sok esetben csak utólag lesz számunkra egyértelmű. Pedig az előre végiggondolt eseményekkel és azok tudatos vállalásával, nemcsak rengeteg idegeskedést és feszültséget, de sok esetben időt és pénzt is megspórolhatunk. Ennek titka otthonunk - és ezáltal saját magunk - tudatos felkészítése az eladásra, amely home staging néven válik egyre elterjedtebbé kis hazánkban is. Ez a módszer nyugaton már jóval elfogadottabb, amelynek köszönhetően otthonunk eladásának esélyén nagyban javíthatunk, csak néhány praktikát kell elsajátítanunk!

1.) Hirdetésünk sikere nagyban függ azoktól a  jó fotóktól, amivel becsalogatjuk a Vevőt otthonunkba. De a legjobb fotó elkészítését számos folyamat előzi meg, s talán a legnehezebbel kell kezdeni: le kell válni otthonunkról, s kívülállóként tekinteni rá! Törekednünk kell arra, hogy a Vevő szemével nézzünk körbe, s bizony el kell fogadnunk, hogy a számunkra tetsző, akár személyes emlékeket idéző tárgyakat, dekorációkat a dobozok mélyére kell rejteni, mivel azok intimitása zavarólag hat az érdeklődőkre, s elterelheti az ingatlanról a figyelmet. Érdemes ezért a semlegességet, a frissességet erőltetni, ami még ránk is pozitívan hathat. Ide tartozik a be nem fejezett munkák elvégzése, a soha fel nem szerelt lámpák felszerelése, vagy akár egy tisztasági festés beütemezése is.

6_etkezo.jpg

2.)  A fotózás előtt egy alapos nagytakarítást is érdemes beiktatni, amivel szintén akár új köntösbe rázhatjuk eladásra kínált otthonunkat.

3.) A fotózás napjára érdemes semlegesnek ható kiegészítőkkel, üde dekorációkkal és színekkel, friss virágokkal feldobni a teret, majd a fotózást is célszerű inkább szakemberre bíznunk, nehogy az eddigi erőfeszítéseink kárba vesszenek egy mobillal odadobott képen.

4_nappali.jpg

4.) Készüljünk fel alaposan otthonunk műszaki tartalmából, a környék megközelíthetőségéből, s már a hirdetés szövegében is emeljük ki a legfontosabb tudnivalókat, csatolva mellé egy méretezett alaprajzot, s persze nyitóképként beállítani a legvonzóbb képet otthonunkról! Célunk legyen az, hogy a Vevő szinte már itt választ kaphat az otthonunkkal kapcsolatban felmerült kérdéseire!

5.) Úgy tűnhet, hogy rengeteg erőfeszítést kell tennünk ahhoz, hogy otthonunkat felkészíthessük az eladásra, de higgyük el, hogy így végül "mosolyogva és szeretettel tudjuk továbbadni otthonunkat" (idézve egy home staginget igénybe vett ügyféltől), aminek eredményeképpen megnyerjük a Vevő(k) bizalmát és mihamarabb megtaláljuk otthonunk új tulajdonosát!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook bejegyzéséhez ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gom legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület beállítani, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád.

 

 1.) Előszobai hangulat home staging előtt és után

1.jpg

2.) Előszobai hangulat home staging előtt és után

2_elosz.jpg

3. Nappali hangulata home staging előtt és után3_nappali.jpg4. Konyha és Étkező home staging előtt és után4_onyha.jpg5. A vendégszoba home staging előtt és után5_vendegszoba.jpg6. Hálószobai hangulat home staging előtt és után6_haloszoba.jpg

Ha érdekel a szóban forgó ingatlan, annak hirdetését ITT találod! :-)

A gyönyörű fotókat  Jurassza Zsófia készítette!

Szólj hozzá

lakberendezés álomotthon home staging ingatlanfelkészítés vizsuart Vinkovics Zsuzsa