2017. már 03.

Így változtass az életeden!

írta: Vizsuart
Így változtass az életeden!

Minden otthon egy élet, s minden változás otthonunkban egy új élet kezdetét is jelenti, ami - ha úgy döntünk - akár megtörténhet velünk is ...

Élesen emlékszem arra, amikor Alíz és Feri döntött úgy, hogy változtatnak addigi életükön, s ezt otthonuk megváltoztatásával kezdték. Estébe nyúlt első találkozásunk pillanata, sötét volt már, amikor először ajtót nyitottak nekem, s otthonuk akkor egy fáradt, fakó, egy letűnt kor arcát mutatta, amely szinte fáradttá varázsolta az ott élőket is. Aztán amikor magukról, hármasukról, tengerparti esküvőjükről, álmaikról meséltek, eltűnt a nehézség arcukról, s érezni lehetett, ahogy szinte leválnak otthonukról, s eltávolodva ettől az atmoszférától vált világossá, hogy ez az otthon egyáltalán nem őket tükrözi, Alízék egy idegen környezetben élik - évek óta - mindennapjaikat.

Közös munkánk eredményeként a konyha, előszoba, étkező, hálószoba és gyerekszoba outfitjén kellett erősen változtatni, s néhány közösen eltöltött pár óra, sok-sok képnézegetés után szinte egyértelmű lett, hogy a tenger az ő világuk, s a víz színei lesznek az ő közös színük. Stílusuk vegyes képet mutatott, mert a finomság, a klasszikusság iránti vágy épp úgy ott bujkált bennük, mint az új keresése. A burkolatok, a használt anyagok, a merészség, a nyitottság, a megálmodott miliő mind-mind őket tükrözi, én pedig hálás vagyok, hogy ennek az utazásnak lakberendezőként, segítőként én is részese lehettem, s a köszönetem azért is jár, hogy a kérdéseimre választ, a befotózási kérésemre pedig igent kaptam.

Kedvenc részletek

Minden térnek van egy névjegye, ami épp úgy meghatároz minket, mint az egész otthonunkat! Alíz elmondása alapján a visszaköltözésük óta annyi apró örömöt és szépséget vélnek felfedezni, hogy nem tudnak betelni vele. De ha egy konkrétumra kíváncsiak vagyunk, akkor mindenképpen és mindenekfelett az Audrey képre való rátalálásnak örülnek!

1_foto.jpg

etkezo_eloszoba.jpg

Előszobai kihívás

A funkciókat tekintve egy markáns változtatással éltünk amiatt, hogy korábban a bejárati ajtóból szinte a nappali belsejéig lehetett látni, ami Alízékat kifejezetten zavarta. Ennek a zavaró tényezőnek a kiiktatásaként húztunk be egy kisebb falat az étkezőbe, amellyel nemcsak megoldottuk a korábbi problémát, de a kiválasztott tapéta szinte azonnal "berántja" a hazaérkezőt!

img_0378.jpgimg_0387.jpg

A házi feladat

A konyhai mozaikburkolat kiválasztása szinte azonnal egy új ötletet sugallt: üzenet kell a mindennapokra, amelyen Alízék egy pár hét gondolkodás, jó pár ötlet elvetése után a "BEACH" szóban találták meg. És egy tipp a feleségeknek: az új méhsejtes padlóburkolat felmosását azóta Feri örömmel vállalja magára.

vizsuart_hegedus_gy_konyha.jpg

vizsuart_hegedus_gy_konyha_3.jpg

vizsuart_hegedus_gy.jpg

vizsuart_hegedus_gy_konyha_2.jpg

img_0432.jpg

 Étkező

Alízék szeretnek a nagy közös asztalnál együtt ücsörögni, főzőcskézni, barátokat hívni, ezért szinte ez lett egész otthonuk szíve, amit a későbbiekben még a saját képeikkel terveznek tovább szépíteni.

img_0400.jpg

img_0396.jpg

img_0404.jpg

img_0407.jpg

img_0405.jpg

img_0411.jpg

Hálószobai hangulat

A hálószoba hangulatában talán már a férfiasabb megjelenés jobban, markánsabban benne van, amit egy egyedi fotóposzterrel értünk el.

img_0426.jpg

img_0428.jpg

img_0429.jpg

Előtte - Utána

 Az előtte - utána fotókból szinte egyértelműen kirajzolódik, hogy mekkora változáson megy keresztül az otthonunk, s vele együtt mi magunk.

elotte_utana_1.jpg

elotte_utana_2.jpg

elotte_utana_3.jpg

elotte_utana_4_1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook bejegyzéséhez ITT, ahol ne felejtsd el a Követés gombot is kipipálni, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád, és ahol tudsz jelentkezni VIZSUart lakberendezési workshopjaira is.

Képekért köszönet ismét Jurassza Zsófinak jár.

Szólj hozzá

lakberendezés türkiz lakberendező Audrey Hepburn vizsuart Vinkovics Zsuzsa lakberendezési workshop Aktuális munkáim a kék az új divat