2018. jún 16.

Albérletben is otthon!

írta: Vizsuart
Albérletben is otthon!

Vegyes érzés lehet albérletben élni. Egyrészről ad egyfajta szabadságélményt, a nem elköteleződés érzését, másfelől azonban - mintha épp ez ütne vissza - nem nyújtja az otthonosságot, a személyességet számunkra. Emiatt akár, hol űzött vadként szinte menekülünk otthonról, s programról programra hajtjuk agyon magunkat, s szinte csak hálni járunk albérletünkbe, hol azonban belefásulva, legyintve, a hamajdegyszersajátlakásomlesz illúzióba ringatjuk magunkat. Sok esetben ugyan tudjuk, hogy ez az időszak átmeneti életünkben, de aztán évek, s akár egy egész élet telhet el ilyen idegen közegben, pedig kis kreativitással, kellő gondossággal és tervezéssel albérletünkből is otthont varázsolhatunk, ami épp úgy érdeke a bérlőnek, mint a lakás tulajdonosának is!

img_3406-hdr.jpegDóriék esetében sem volt ez másképp! Tulajdonosként igyekeztek, alacsony ráfordítás, a meglévő bútorok megtartása mellett, rövid idő alatt, a rideg, elhasznált alapokból egy megújult, friss atmoszférát teremteni. Ennek megfelelően, állítottuk fel a világos alapokra épülő, neutrális közeget, hogy aztán bárki otthon érezhesse magát benne. Fókuszpontunknak  a kétszárnyú tolóajtót választottuk, amelynek egy karakteres sárga színt adtunk, hogy aztán az körbevigye tekintetünket az egész otthonban. Ehhez már "csak" a megfelelő kiegészítőket kerestük meg, amelyek így a sárga-fekete-szürke hármasában vonulnak végig. Keresve egyfajta egyedi dekorációt, végül a stencilezés mellett maradtunk, aminek felfestése ugyan kellő türelmet igényelt, de eredménye magával ragadó! Természetesen, az albérletünkből sem hiányozhat a megfelelő mennyiségű tároló funkció, ami hol a nappaliban, kisebb komódokban, hol pedig a hálószoba teljes falán elterülő gardróbban koncentrálódik.

img_3397-hdr.jpeg

img_3393-hdr.jpeg

img_3480-hdr.jpeg

img_3357-hdr.jpeg

img_3368-hdr.jpeg

img_3477-hdr.jpeg

img_3425-hdr.jpeg

img_3316-hdr.jpeg

elotteutana1.jpg

nappali2_1.jpg

haloszoba_elotteutan.jpg

konyha_elotteutana.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez ITT, hogy a legfrissebb tartalmakról, további referenciákról is értesülhess! 

Szólj hozzá

otthon lakberendezés albérlet lakberendező home staging vizsuart Vinkovics Zsuzsa aktuális munkáim