2018. okt 26.

Mint egy őszi sanzon ...

írta: Vizsuart
Mint egy őszi sanzon ...

Életünk nem egy unalmas semmittevés, mint inkább egy folyamatos változás. Azt tartják, hogy ezekkel a változásokkal tudjuk fejlődésünket biztosítani, amelyek révén megléphetjük szintjeinket. Optimális azonban, ha ezeket a változásokat nem sodrásban, hanem tudatosan éljük meg, s talán ennek a tudatosságnak köszönhető, hogy sokan a nagy elhatározásokat dátumokhoz, akár épp újévhez, vagy Húsvéthoz kötik. Bevallom, számomra a szeptember, az ősz jelenti az új lehetőségek kezdetét, de a dátumokon nem fennakadva, érdekes az is, hogy a lakberendezés szezonalitása is épp a tavaszhoz és az őszhöz köthető leginkább.

Csilláék életében is az ősz hozott nagymértékű változásokat: két évvel ezelőtt, ősszel döntötték el, hogy új otthonuk álomszerű tervezését rám bízzák, s az egy évvel ezelőtti őszön már élvezhették is álomotthonuk minden részletét. Változásukat fokozta, hogy új otthonukba nem párként, hanem Mira megszületésével, már családként érkezhettek.

img_9817.jpgValljuk, hogy ami bent, az kint, ami a lakberendezés területén látványosan érzékelhető, ezért álomotthonunk tervezésekor szinte kötelező tükröt tartani magunknak, s kénytelenek vagyunk kivesézni az igeneket, nemeket, vágyainkat, elvárásainkat és szokásainkat. Így Csilláék esetében is választ adtunk ezekre a kérdésekre, s határoztunk meg egy olyan irányt, amelyek alapjai a skandináv lakberendezési stílusban is megtalálhatóak. Voksunkat egy olyan egyszerűségében tökéletes, sallangmentes, elegáns otthonra tettük le, amelyben a monokróm ritmikájára, a fa elemekre, s az ősz színeire támaszkodtunk. A skandináv stílus talán három alapfeltétele a fény, a fény, s a még több fény, amivel optikailag növelhetünk a térérzeten, s összemoshatjuk a kinti világot a benti békével. Úgyhogy, nem volt kérdés, hogy egy-egy kisebb falbontással, pluszablakok behelyezésével  nem csak a szobák tényleges méretén akartunk változtatni, hanem a lakás tetőtér jellegét kihasználva, s megnyitva azt, megvalósítottuk ezt az optikai térnövelést is. A kandalló behelyezése, a ropogó tűz, az ősz színei, s a társasház gyönyörű gerendái szinte egységben tartják az egész otthont, és szépen összecseng az ott élők eleganciájával, kifinomultságával, akiknek ezzel az álomotthonnal örömmé vált a hazajárás, s élménnyé az otthonlevés!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart facebook közösségéhez ITT, ahol értesülhetsz a legfrissebb információkról, a jövő évben induló workshopról, s folyamatos hangulatot kaphatsz az álomotthonok világáról!

A gyönyörű fotókért köszönet: Jurassza Zsófiának jár!
img_9815.jpg
img_9794.jpg

img_9797.jpg

img_9792.jpg

img_9790.jpg

img_9788.jpg

img_9784.jpg

img_9801.jpg

img_9805.jpg

img_9802.jpg

img_9807.jpg

img_9810.jpg

img_9812.jpg

img_9733r.jpg

img_9737.jpg

img_9740.jpg

img_9745.jpg

img_9777.jpg

img_9778.jpg

img_9779.jpg

img_9757.jpg

img_9769.jpg

img_9759.jpg

img_9767.jpg

img_9762.jpg

img_9763.jpg

img_9747.jpg

img_9751.jpg


img_9752.jpg

Bútorok: Koper Konyhabútor

Padlóburkolat: Witzing Dunaharaszti

Opoczno Black and White fali csempe: Witzing Dunaharaszti

Bianco fali metrocsempe: Witzing Dunaharaszti

Lámpák: Winkler - www.lampabolt.com

Tapéták: Artis Design - www.artisdesign.hu

Kanapé: Butopea - www.butopea.hu

Fotel: Butopea

Étkező asztal és szék: Butopea

Lerakóasztalka: Butopea

Gyerekszobai szőnyeg: Skandi Trend - www.skanditrend.hu

Gyerekszobai "Mira" felirat: Lagom

Gyerekszoba ágytakaró: Skandi Trend

Fürdőszobai kosár: Skandi Trend

Fürdőszobai pohár: Skandi Trend

Díszpárnák: Skandi Trend, Mömax

Hálószoba puha takaró: Butopea

Szőrme: JYSK

Puff: Skandi Trend

Konyharuhák: Skandi Trend

Fekete-fehér étkészlet: Skandi Trend

Szólj hozzá

konyha workshop tervezés lakberendezés fürdőszoba hálószoba nappali monokróm tetőtér álomotthon skandináv stílus vizsuart Vinkovics Zsuzsa Aktuális munkáim