2019. jún 01.

A lakberendezés kulcsa

írta: Vizsuart
A lakberendezés kulcsa

Lakberendezési magazinok oldalait nézegetve, sokan gondoljuk azt, hogy - még ha az idealizált képektől el is tekintünk - az otthonok nagy részét tökéletesnek, szerethetőnek, rendezettnek érezzük. Jó hír, hogy álomotthona bárkinek lehet, csak az ehhez vezető kulcsot, azaz a sajátos koncepciót kell csak megtalálnia.

Koncepciónk tervezése kapcsán önismeretre, befektetett lakások esetén pedig a végfelhasználók ismeretére van szükségünk, ami némi marketing szempontok figyelembevételét is feltételezi. Ennek a belvárosi, tetőtéri lakásnak a tervezését is a városi környezet, valamint a lakás mérete sorolta be egy fiatalosabb kategóriába. Így csoportosítottuk koncepciónkat a merészség, az egyediség hívószavak köré, s találtunk meg egy olyan monochrome stílusvilágot, amelynek szigorúságát a természetességgel és egy csipetnyi humorral oldottuk fel. A kiválasztott anyagok, kiegészítők és bútorok erre a koncepcióra lettek felhúzva

Azonban, ha azt gondolnánk, koncepciónk tervezését a stílus megteremtésével le is zárhatjuk, sajnos, nagyot tévedünk. Nem lehet örömünk egy olyan otthonban, ami ugyan elkápráztat megjelenésével, de bosszant funkciótlanságával. Ez további önismeretet, vagy rengeteg tapasztalatot, empátiát igényel, hogy a mindennapi szokásoknak megfelelően rajzoljuk meg alaprajzunkat. Ennek a lakásnak az elrendezéséért is nagy harc folyt, hogy az eredeti alaprajzot átírva szellősebb, körbejárhatóbb tereket kapjunk végeredményül. Így lett végül a konyha nem szeparált, hanem a nappali felől, két oldalról is elérhető, amivel a természetes fénynek is nagyobb teret engedtünk. A bőséges fény ugyanis térnövelően hat nemcsak a terekre, hanem az idegekre is.

img_5558.jpg

img_5553.jpg

img_5570.jpg

img_5573.jpg

img_5565.jpg

img_5581.jpg

img_5590.jpg

img_5587.jpg

img_5118.jpg

img_5119.jpg

img_5122.jpg

img_5534.jpg

img_5596.jpg

img_5597.jpg

img_5129.jpg

img_5131.jpg

img_5132.jpg

img_5133.jpg

img_5542.jpg

img_5545.jpg

img_5138.jpgHa tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart facebook közösségéhez ITT, hogy a legfrissebb tartalmakat is könnyen elérd!

Tervezés és styling: VIZSUart

Fotózás: Jurassza Zsófia

 

Szólj hozzá

stílus koncepció tervezés monochrome lakberendezés home staging vizsuart Aktuális munkáim