2019. okt 12.

Az első benyomás otthonunkról

írta: Vizsuart
Az első benyomás otthonunkról

Tudatalatti. Energia. Csí. Rezgések. Számtalan hasonló kifejezés repked, amely lelkünkre, érzéseinkre fókuszálva jelent ki tételeket, ad magyarázatokat életünkre, tetteinkre. Az érzelmek, tapasztalatok, körbeölelve minket teszik igazzá ezeket az alaptételeket otthonunkra vetítve is. S ahogy  egy ismeretlen láttán, benyomásokat fogalmazunk az illetővel kapcsolatban, s lesznek jó, vagy rossz érzéseink, úgy igaz ez lakásainkra is. Megragadva tehát ottonaink előszobáit, talán érezhetjük, hogy jelentőségük abban áll, hogy egyediségével hívogat, vagy épp ellenkezőleg, taszít.

Előszobáink tervezését is - mint igaz az egész otthonra - annak stílusa és funkciója szerint kell megkezdeni, amelyhez önismeretre és szokásaink feltérképezésére van szükségünk. Tapasztalom, hogy az előszobák zöme inkább funkcionális, mint stílusos, amin némi átgondolással könnyen segíthetünk.

Egy stílusos előszobába öröm hazamenni és persze hasonló élmény reggelente onnan távozni. Ehhez bátran lehet egyedi színeket, tapétákat, különféle textúrákat használni, amelyek megadják ennek a helyiségnek a karakterét.

img_4187_1.jpg

img_4190_1.jpg

img_4257_1.jpg

img_0380_1.jpg

img_0382.jpg

eloszoba1_6.jpg

_mg_4205.jpg

eloszoba6.jpg

eloszoab2.jpg

A funkcionalitás sajnos ma egyet jelent a gardróbozással, amivel nemcsak megöljük az előszobák hangulatát, de a térérzetet is csökkenti. Tudjuk, hogy tárolni kell, de annak módjában, megjelenésében rengeteg lehetőségünk van. Érdemes esetenként, nyitott, vagy lebegő szekrényekben, tükrös frontokban gondolkodni.

eloszoba5.jpg

eloszoba4_1.jpg

eloszoba3_2.jpg

eloszoba1_7.jpg

eloszoba8.jpg

eloszoba9.jpg

Nyilvánvaló, hogy minden tér, minden lakás egyedi, s a kislakások legnagyobb nehézsége is éppen az, hogy hogyan találjuk meg az összes szükséges funkciónak a helyét. Talán ez az oka az előszobai ülőkék hiányának, pedig arra ülve segíthetjük elindulásunkat, s a zavartalan mindennapok megteremtését is, ami talán az egész lakberendezés lényege is.

eloszoba7.jpg

img_9747_2.jpg

eloszoab10.jpg

eloszoba11.jpg

eloszoba12.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart facebook közösségéhez ITT, hogy a legfrissebb tartalmakról is értesülj!

Szólj hozzá

lakberendezés előszoba vizsuart