2014. jan 14.

Aktuális: egy XVIII. kerületi shabby hálószoba

írta: Vizsuart
Aktuális: egy XVIII. kerületi shabby hálószoba

Összehozott a jósors egy háromtagú kis családdal, akik hálószobájuk átalakítását tervezgették. Annak érdekében kerestek meg, hogy megismerjék az otthonukban és a bennük lévő lehetőségeket, ezeket pedig maximálisan kiaknázva szerettek volna valami újat teremteni.
Otthonuk látványa a mediterrán jegyeket viselte, természetesen az ő nyitottságuk is erre tendált. Célunk ezért egy olyan hangulat megteremtése volt, ami valamennyire magába szippantja ezt a mediterrán jelleget, tágasságot kölcsönöz a hálószobának és megteremti a pihentető harmóniát.
Ehhez némileg a shabby chic stílust kellett megteremteni, természetesen szigorú határvonal mentén. A hangulatkoncepció fő darabja a már meglévő, íves, rácsos ágy, amelyre épülnek a további részletek. Az ágy és a shabby chic stílushoz passzoló tapétára leltem, amelynek mintájában szereplő hajlítások szépen összecsengenek az ágy íveivel.

Hangulatkoncepció


Színkoncepcióm a fehér, pasztell rózsaszín, fekete színvilágra épült, ami egy igen finom, nem hivalkodó, kissé romantikus, shabby stílust tud eredményezni, és amely optikailag növeli a térézetet is, valamint a fekete határozottsága férfias karakterrel tölti meg a hálót. A főszerepet betöltő ágy feketeségét csak apróbb kiegészítőkben, a falikarokban hoztam vissza. A tapéta halványrózsaszín árnyalata nem hivalkodó, antikolt jellege megfűszerezi a környezetét, és szépen „támasztja” az ágyat. A többi fal színét és a beépített szekrényt is fehérben gondoltam  kialakítani, mert így a tapéta fehér alapjára rárímel, és folytatódhat az ott megkezdett fehér, friss, légies hatás.

Az ágyat beborító takaró és párnák, valamint a függöny árnyalataiban már becsempészném a rózsaszín egy erősebb tónusát, egy mélyebb lilát is, hogy a hálószoba túlzottan nőies jellegét ezáltal is tompítsuk.
Színkoncepció


Látványterv is készült a megrendelő igénye alapján. Íme!

VIZSUart látványterv



A megvalósítás pedig - amelyben én már nem vettem részt, mert a felkérés koncepciótervezésre és látványtervezésre szólt -, így sikerült. Nagy gratula hozzá! :-)

Egy XVIII. kerületi romantika

 

VIZSUart előtte / utána



Ha Te is átalakítás előtt állsz, és bizonytalan vagy bármiben is, megtalálsz itt, vagy a facebookon: www.facebook.com/vizsuart, vagy a www.vizsuart.hu oldalon, vagy írhatsz a vinkovics.zsuzsa@gmail.com emailcímre is.

Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm és tarts velem a facebookon is - www.facebook.com/vizsuart.

 

Szólj hozzá

aktuális inspiráció átalakítás lakberendezés hálószoba színterv shabby chic vizsuart Vinkovics Zsuzsa hangulatmontázs shabby chic stílus koncepcióterv Aktuális munkáim