2014. nov 06.

Aktuális munkám: egy fiúszoba fejlécére

írta: Vizsuart
Aktuális munkám: egy fiúszoba fejlécére

 Vannak, akik még mindig ragaszkodnak a fiúknak kék szoba, a lányoknak rózsaszín (és nincs is ezzel baj), de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a semleges és az egyedi hátterek használata is. Újra dívik a fehér, a szürke, a homokszín, amit a kiegészítők élénkségével dobhatunk fel, annak megváltoztatásával pedig új hangulatot is teremthetünk. Ha vagányabb megjelenésben gondolkodunk, akkor a háttér egyik kiragadott tónusát is továbbvihetjük, végigzongoráztatva a dekorációkban azt. Nem is oly rég ez utóbbi koncepciót kellett végigfuttatnom egy most épülő ház esetében, és annak fiúszobája kapcsán.
 
VIZSUart: fiúszoba anyagterve
 
A gyerekszobák és az ifjúsági szobák tervezésénél a fő szempont az, hogy a folyamatosan változó életritmushoz és szokásokhoz a környezetet könnyen alakíthassuk. A helyiségekre a többfunkciósság a jellemző. Meg kell felelni a játszásnak, az elvonulásnak, a pihenésnek, rengeteg tárolóhelyet kell teremtenünk. Figyelnünk kell arra, hogy maradjon
- középen egy hely eleinte a játszásnak, később a hobbinak, sportnak
- elegendő hely az ablak közelében egy kisebb asztalkának, amit az iskolakezdésnél nagyobbra kell cserélnünk, lehetőleg tároló funkcióval ellátva. Fontos, figyeljünk csemeténk  jobb és balkezességére, nehogy a testével árnyékolja le a természetes fényt.
- lehetőségünk a ruhák tárolására. A gyerekek növekedésével együtt a gardróbszekrények mérete is változik. Gondoljunk arra, hogy a nagyobbodó ruháknák nagyobb helyigénye lesz! 
 
És végül nem árt, ha a világításterv kialakításakor már egy kisebb csemete esetében is gondolunk a jövőre, bizony a gyerekünk zenét fog hallgatni, tv-t fog nézni, számítógépe is lesz és játszani is szeretne ezeken, úgyhogy a hangfal-, internet- és tvkiállásokkal is tervezhetünk jó előre!


Az ideális: amikor mindennek helye és tere van, bőven van lehetőségünk minden funkciót külön-külön megvalósítani.

A fényárban úszó: optimális és tetszetős, amikor gyerekszobánk rengeteg természetes fényt kap. Ezt egy világos színválasztással még tovább fokozhatjuk.

Szűkős: ha nincs elegendő helyünk a gyerekszobában, akkor tudatosan kell a tárolást megoldanunk. Higgyük el, rengeteg lehetőségünk van erre, nem kell rögtön nagyméretű szekrényekben gondolkodnunk, amik csak tovább csökkentik a helyiség méretét. Képünkön például a fal felületét használják ki maximálisan és ötletesen!



Rafinéria: egyszerűen és nagyszerűen hozható össze többfunkció is egy sarokba.



 képek forrása: www.pinterest.com

Szólj hozzá

tervezés lakberendezés gyerekszoba fiúszoba vizsuart Vinkovics Zsuzsa