2015. ápr 22.

Gyereksarok: romantika a gyerekszobában

írta: Vizsuart
Gyereksarok: romantika a gyerekszobában

 Stílusérzékenységünkről gyermekeink szobájában sem kell lemondanunk, sőt, akár nevelési célzattal, vagy akár csak kiélve magunkat célszerű, ha az ő szobácskájukat is kellő odafigyeléssel rendezzük be. És ha

érzékenységünk a romantika irányába húz, nem árt, ha a megvalósítás előtt néhány alapszabályt végigveszünk!
A romantikus stílust nyugalmat árasztónak, világosnak és egyfajta nosztalgikus töltettségűnek élünk meg, amelynek lakályos és pihentető hangulata épp tökéletes is lehet egy gyerekszoba számára is. A kedves, fakó, virágos dekorációk halmai és a ragyogóan halvány színek szinte hívogatóvá varázsolják a legvadabb szobácskát is.
Ha gyermeked számára ezt érzed ideálisnak, akkor a virágmintás ágyneműket, vagy tapétákat szinte kötelező elemnek kell venned! Nem árt, ha a falak színében megmaradsz a világos árnyalatnál és jó, ha a padlózat is ezt követi. És, hogy feltedd az i-re a pontot, érdemes egy-két antik bútort beszerezned - ehhez érdemes a váci antikvitásokat végigjárni -, vagy, ha ódzkodsz a használt daraboktól, készíttesd el azokat újonnan, vagy térj be az ilyen jellegű helyekre, mert van már ezekből is bőven!
 
1.) Virág, virág és még több virág ... ez a romantikus stílus bűvszava!
Virág, virág és még több virág - ez a romantikus stílus kulcsszava
 
2.) A virágmintából elég ha egy falra koncentrálsz, a többit pedig csak ehhez kell igazítanod!
Virágmintából elég, ha egy falra koncentrálsz!
 
 
3.) Egy adott fókuszpont, ami aztán becsalogat a térbe!
Elég egy adott fókuszpont, ami aztán becsalogat a térbe.
 
 
4.) Ha óvatosabban és cserélhetőbben szeretnéd a virágmintát megoldani, elég egy papírdekoráció és néhány ágynemű is ahhoz, hogy a romantika érvényesülhessen.
Ha óvatosabban nyúlnál a virágmintához, készíts virágdekorációkat.
 
 
 
 
6.) Ne gondold, hogy a romantika csak a lányok kiváltsága! Kukkants be ebbe a fiúszobába!
Ne gondold, hogy a romantikus stílus a lányok kiváltsága! Kukkants be ide is!
 

 

 
Ha szeretnél erről többet tudni, vagy egyéb lakberendezési témában is jártasabb lenni, jelentkezz a hamarosan induló LAKBERENDEZÉSI WORKSHOPOMRA,  amihez most még elegendő és segítség számomra, ha ezt a kérdőívet kitöltöd! Klikk ide!
A részletekkel hamarosan jövök!
 
Képek forrása: www.pinterest.com
 
















Szólj hozzá

gyerek inspiráció lakberendezés romantika gyerekszoba virágminta gyereksarok romantikus stílus vizsuart Vinkovics Zsuzsa