2018. máj 11.

Bábból pillangó, avagy egy lakás teljes átalakulása

írta: Vizsuart
Bábból pillangó, avagy egy lakás teljes átalakulása

Ahogy nincs két egyforma otthon, úgy nincs két egyforma átalakítás sem. Vannak lakások, amelyeknél kisebb teendőnk adódik, vannak viszont, amelyeknél olyan mértékű változtatásra van szükség, amit szinte csak a természetben tapasztalhatunk meg, ha épp a tél-tavasz, nappal-éjszaka, vagy akár a báb és a pillangó viszonyaira gondolunk!

img_4187.jpg

Judittal való első találkozásunk is épp ennek felelt meg, mivel ugyan a tél végét írtuk, de még, inkább vett körbe minket szürkeség, mint fény, s inkább volt még hideg, mintsem meleg. A lakás pedig szépen belesimult ebbe a negatív állapotba, köszönhetően a sötét színeknek, a korhadó padlózatnak, a penészes falaknak. Mondhatni, innen szép nyerni, s bevallom, én innen szeretek is, még akkor is, ha pontosan tudom, hogy melyik fázis milyen nehézségekkel, lelki csatákkal, s fáradtságokkal jár. De azt is tapasztalom, hogy ilyen munkára csak kivételes ügyfelek vállalkoznak, akik kellő erővel, s elszántsággal állnak a dolgok elé, akik nem fogadják el a "nemlehetet", sokkal inkább a "hogyanlehetet". Juditból is úgy áradt egyfajta őserő, amit előtte csak az amazonokról szóló könyvekben olvashattam, s hogy rátegyük az i-re a pontot, közös együttgondolkodásunkat még egy feszes határidő is szorította. Nem volt mese, Juditnak és lányának nyár közepén költözniük kellett!

Egy otthon tervezésekor a lakás adottságait, valamint a kialakult szokásokat és funkciókat kell mindig összesimítani úgy, hogy annak stílusa, színvilága az ott élőknek menedékül szolgáljon a mindennapokra. Ehhez őszinteségre, nyitottságra, befogadásra és elfogadásra, valamint folyamatos kommunikációra van szükség. Esetünkben, egy olyan térigényt fogalmaztunk meg, amely puhaságával, finomságaival, különleges merészségeivel képes egy ilyen erős személyiséget is ellágyítani, s feltölteni. Alapszínként a fehéret használtuk, hogy a lakás fényvesztett részeit optikailag növelni tudjuk, s hogy egy tiszta atmoszférát teremthessünk vele. Emellé az aranyat tettük, s mivel Juditot kifejezetten az élénk színek erősítik, így a királykéket is becsempésztük otthonába. Az otthon stílusában vegyes képet mutat, mert épp úgy megtaláljuk a modern éleket, mint a nőies glamourt is. Enyhe túlzásokat, kontrasztokat vittünk a terekbe, amit a hálószobában, s a fürdőkben szándékosan fogtunk vissza, ezzel segítve a pihenést. A gyerekszobát igyekeztünk ezek mentén továbbvinni, de bizony, Emma mellett nem sok beleszólásunk volt a dolgokba, az unikornis nyert! 

img_4190.jpg

nappali_1.jpg

img_4250.jpg

img_4237.jpg

img_4248.jpg

img_4276.jpg

img_4280.jpg

img_4281.jpg

img_4287.jpg

img_4212.jpg

img_4232.jpg

img_4219.jpg

img_4313.jpg

img_4309.jpg

img_4305.jpg

img_4306.jpg

img_4320.jpg

Néhány ELŐTTE - UTÁNA fotó:

nappali_2.jpg

vendegszoba.jpg

etkezo-eloszoba.jpg

furdoszoba_1.jpg

konyha_1.jpg

haloszoba_1.jpg

alaprajzok.jpgHa tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez ITT, hogy ne maradj le a legfrissebb tartalmakról!

Tervezés: VIZSUart Lakberendezés

Styling: VIZSUart Lakberendezés

Fotók: Jurassza Zsófia

 

Szólj hozzá

lakberendezés álomotthon vizsuart Vinkovics Zsuzsa