2019. sze 17.

Varázsold újjá otthonod!

írta: Vizsuart
Varázsold újjá otthonod!

Napjainkban talán már nem is találunk olyan hírfolyamot, ahol az újrahasznosításról, az újragondolásról nem esne szó! Megjelent már a divatszakmában, ahol egyre nagyobb jelentősége van a használt ruhák cseréjének, feltűnt a műanyagok újrafeldolgozása kapcsán is, s egyre nagyobb teret hódít a lakberendezésben is, ha épp a régi bútorok felújítására gondolunk. Lakberendezőként pedig tapasztalom, hogy ez a szemlélet az ingatlanpiacokra is lassan bekúszik, s egyre többen voksolnak inkább meglévő otthonuk felújítására, vagy egy használt ingatlan vásárlásában és annak átgondolásában gondolkodnak, újépítésűek vásárlása helyett. Ugyan a felújítással megadjuk a lehetőségét annak, hogy álomotthonunk szinte kompromisszum nélkül megvalósuljon, mielőtt azonban belevágnánk, érdemes néhány tényezővel tisztába kerülnünk!

img_9758_1.jpg

1.) Idő

Egy otthon felújítása rengeteg időt emészt fel! Ha belegondolunk, hogy a legutóbbi kis ráncfelvarrásunk, amelynek során csak tisztasági festést kértünk, vagy új konyhabútort rendeltünk, mennyi tervezgetést, mennyi időt és mennyi türelmet kívánt meg tőlünk, akkor tisztán láthatjuk, hogy egy egész otthon felújítása ennek sokszorosát erőlteti ránk. Érdemes ezért, ezzel ennek megfelelően tervezni, s elegendő időt hagyni magunknak a terv kiforrására, az árajánlatok bekérésére, az anyagok megrendelésére, majd a kivitelezésre.

2.) Koncepció

Ezerszer leszögeztük, hogy álomotthonunk megvalósításának mindig egy kész koncepció a függvénye. Koncepciónk pedig nemcsak a használt anyagokra, hanem a bútorokra, kiegészítőkre épp úgy ki kell, hogy terjedjen, mint akár a legapróbb részletekre. 

3.) Szakember 

A koncepciótervünkbe egyedül is belevághatunk, ha van elegendő időnk, s szakmai rálátásunk, de érdemes egy tanácsadás, vagy egy-egy lakberendezési tanfolyam erejéig szakértői támogatást is kérnünk. Pénzbe kerül természetesen, de az erre fordított összeg egyrészt töredéke az egésznek, másrészt pedig eredményként olyan otthont varázsolhatunk magunknak, amely akár túlmutat álmainkon.

4.) Pénz

Természetesen egy használt ingatlan felújítása is pénzbe kerül, s még azt a kényelmet sem élvezhetjük, hogy pusztán csak a költözésre koncentráljunk, mint az újépítésű ingatlanok esetében. Azonban, a végeredmény minket tükröz, s nem kell más ízlésében élnünk akár éveket, s a kiadásokat is kontroll alatt tarthatjuk. Higgyük el, hogy minden kategóriában lehet egyedit alkotni, s olyan kompromisszummentes otthonunk lehet, amelyről addig még álmodni sem mertünk!

Budapest, XIII.

img_4368_2.jpg

img_4319.jpg

img_4371_1.jpg

eloszoba_elotteutana_1.jpg

furdoszoba_elotteutana_1.jpg

haloszoba_elotteutana_1.jpg

konyha_elotteutana_2.jpg

Budapest, II.

img_4250_1.jpg

img_4237_1.jpg

img_4209.jpg

etkezo-eloszoba_1.jpg

haloszoba_3.jpg

nappali_4.jpg

Budapest, XIII.

img_0370_1.jpg

img_0392.jpg

img_0399.jpg

elotte_utana_1_1.jpg

elotte_utana_2_1.jpg

Budapest, V.

img_1724_2.jpg

img_1742_2.jpg

img_1755_1.jpg

img_1784_2.jpg

img_1788.jpg

etkezo_1.jpg

eloszoba2_3.jpg

furdoszoba2_2.jpg

haloszoba_2.jpg

nappali_3.jpg

Nagykovácsi

eloszoba1_5.jpg

konyha1_3.jpg

nappali1_2.jpg

haloszoba1_1.jpg

elotte-utana_nagykovacsi_1.jpg

haloszoba_elotteutana_nagykovacsi_1.jpg

konyha_nagykovacsi_1.jpg

Budapest, V.

_mg_7884.jpg

_mg_7893.jpg

_mg_7859_1.jpg

_mg_7929.jpg

before_after_eloszoba2_2.jpg

before_after_zelma_konyha2_2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart facebook közösségéhez ITT, hogy ne maradj le a legfrissebb tartalmakról sem!

Képek: Jurassza Zsófia

Szólj hozzá

felújítás lakberendezés előtte utána vizsuart Vinkovics Zsuzsa használt lakások