2014. jan 01.

MilyenutcaHányszám: egy glamour stílusú otthon

írta: Vizsuart
MilyenutcaHányszám: egy glamour stílusú otthon

 A glamour szóra a szótár a bűbáj, a varázslat, a varázslatos szépség kifejezéseket hozza. És ha a glamourt át akarjuk ültetni a lakberendezésbe, és e stílus meghatározására kívánunk törekedni, akkor hasonló szavakkal írhatjuk le ezt a trendet. A glamour enteriőrök a folyamatos varázslásra törekednek, úgy érezhetjük, mintha az elkápráztatásunkra jöttek volna létre. A már-már színpadias megjelenés, a drámai hatás, a részletgazdagság, a csillogás, a maximális luxusérzet mintha más világba röpítene minket.
A glamour stílusú enteriőrök a folyamatos elvarázsolásra törekednek.

A glamour otthonok színhasználata is ennek az érzésnek vannak alárendelve. Ugyan egymással szépen összecsengő, egymással harmonizáló színek jelennek meg leginkább ezekben az enteriőrökben, de bővelkedik a nemes, élénk, vad színekben. Így az arany, az ezüst, a fényes felületek köszönnek vissza a legjellemzőbben, amelyek lenyűgözően hatnak ránk.

A glamour kedveli a vad, vibráló, élénk színeket, fényes felületeket.
És ha már a glamour a csillogásról, a pompáról szól, az anyaghasználata is ezt követi. Minden drámai elemet felhasznál arra, hogy elkápráztasson, így a strasszok, a gyöngyök, a selymek, a rojtok, bojtok, szőrmék, a bőr, a kristályok, a bársony, a márvány jellemzően feltűnnek.
Az anyaghasználatában is az elkápráztatás a fő szempont, így jellemző a strasszok, selymek, bojtok ...   felvonultatása.
A bútorzata feltétlenül elegáns megjelenésű és a szellősségre törekedő, amelyek nagyszerű hatást keltenek. A fényes, tükrözödő kiegészítőket előszeretettel használja, nem egyszer találkozhatunk arany keretes, központi helyen elhelyezett tükrökkel is. Ez a stílus nagy hangsúlyt fektet a világításra is, amellyel a drámai hatás még jobban fokozható. A glamour terek drámai fókuszpontjának sok esetben egy elegáns, mesés kristálycsillárt választanak.
A glamour stílus nagy hangsúlyt fektet a világításra, amellyel a drámai hatás tovább fokozható.
Látványa tehát akár egy hollywoodi díva pompás öltözőjére is emlékeztethet minket, ahol minden sarokban valami lenyűgöző részlet lapul: elkápráztató kiegészítők, hangsúlyos dísztárgyak, a teret megkoronázó csillárok. Munkám során tapasztaltam, hogy a glamour stílus kedvelői leginkább az energikus, impulzív, trendkövető, lehengerlő személyek (inkább nők) közül kerülnek ki. Úgyhogy, ha magadra ismertél, nem lősz mellé, ha otthonodnak ezt a stílust választod!



















A glamour stílus elkápráztat!
Ha tetszett a bejegyzésem, tarts velem rendszeresen itt és a facebookon is, a www.facebook.com/vizsuart-on!

forrás: www.pinterest.com
Szólj hozzá

stílus színek lakberendezés káprázat színpadias vizsuart Vinkovics Zsuzsa glamour stílus