2014. jan 02.

Aktuális munkám: Pitstop koncepcióterv

írta: Vizsuart
Aktuális munkám: Pitstop koncepcióterv

Legutóbbi munkám alkalmával egy egyszerű megjelenésű étkezde átalakítására kellett koncepciótervet készítenem.Az étkezde vendégkörére a középkorú férfiak a jellemzőek, megjelenése az autós irányba húzódik, a neve - Pitstop -, valamint földrajzi elhelyezkedése - szervízúton található - is inkább erre tendál. Célunk ezért egy olyan egyszerű, de stílusos megjelenés megteremtése volt, ahol nincsenek gazdagon díszített részletek, vagy élénk színek, vagy túlzottan nőies elemek. Viszont, olyan harmónia létrehozása a cél, ahova nőként is jó érzés betérni, ahol nőként is jó érzés dolgozni.

 

Ennek elérése érdekében a vintage és a modern stílus elemeit szükséges vegyíteni. A vintage hordoz magában egyfajta nosztalgikus hangulatot, s az egyszerűség és a stílusosság egyaránt keveredik benne. Azonban, hogy ez ne váljon a hely karakterévé, modern részletekkel érdemes kiegészíteni azt. Anyaghasználatában ezért épp úgy megjelenik a kopott fa felület, mint a fényes metrocsempe.
Fő törekvésem, hogy kialakítsam a hely fókuszpontját, ami behúzza és marasztalásra bírja a vendégeket. Ehhez, az étkezde fő falára egy poszter, vagy "festmény" kialakítására kell törekedni. Az előbbi inkább realisztikus ....

Az étkezde falára egy posztert tervezünk, ami inkább realisztikus jellegű.

 míg az utóbbi inkább romantikus irányt adna.

Azonban, ha a falfestés mellett döntünk, az inkább a romantikus irányba mutat.


Bármelyikre esik is a választás, biztos, hogy meghatározza a hely karakterét, ezért kerülni kell a közönségességet, a sablonmegoldásokat. A kiválasztott képnek egyedinek, egyszerűnek, magával ragadónak, vagy akár humorosnak kell lennie!

Hangulatterv, hangulatmontázs


Az étkezde legfeltűnőbb és legdrámaibb darabja ez az óriásposzter lesz. Ahhoz, hogy ez a központi darab kitűnhessen és szabadon állhasson, a helyiség többi részét halvány, semleges árnyalatúra kell megalkotni. Az egyszerű, finom fehér, a krémes bézs és a sötét barna színek játszák majd el ezt a mellékszerepet. De, hogy ez a semleges hangulat ne váljon unalmassá, az itt-ott felbukkanó piros szín fogja ezt megtörni.



Színterv


Remélem, hogy a koncepcióterv hamarosan megvalósul, és megoszthatom az elkészült képeket! Addig is, ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm, és tarts velem a facebookon - www.facebook.com/vizsuart - is.

Szólj hozzá

koncepció lakberendezés ötletelés színterv vizsuart Vinkovics Zsuzsa hangulatmontázs koncepcióterv Aktuális munkáim