2014. feb 17.

Aktuális munkám: egy nagypolgári lakás

írta: Vizsuart
Aktuális munkám: egy nagypolgári lakás

Munkáim során azt tapasztalom, hogy ugyan egyre növekszik azok tábora, akik lakásuk, házuk átalakításához lakberendező segítségét veszik igénybe, viszont nem tudják, hogy mit is várhatnak el pontosan, mit is kapnak kézhez pontosan.
Az világos, hogy irányítva talán vakmerőbbek és kísérletezőbbek is lehetünk, most íme egy koncepció, amely segítséget adott a megrendelőnek célja megvalósításához. A kiegészítők, a felhasznált anyagok, a színek kiválasztása és a különböző dekorációk keverése mind-mind górcső alá kerültek, néhány szó erejéig lássuk a hangulattervre és a színtervre vonatkozó koncepciót.

Esetünkben egy nagy belmagasságú, nagypolgári stílusú lakóingatlan átalakítása volt a feladat, elsősorban üzleti célból - hosszabb távú kiadás. Ez a tény, hogy a "végfelhasználó" személye ismeretlen, nagyban határozta meg a tervezési koncepció egészét.

A lakás hangulatának, stílusának meghatározását is egyrészről az előbb említett tény, valamint a lakás egyértelmű, nagypolgári jellege alapvetően befolyásolta. Célunk ezért ennek a nagypolgári stílusnak a megtartása, továbbvitele lazább, kötetlenebb, fiatalosabb stílusban, valahogy így:

 

VIZSUart hangulatterv


A követendő színvaráció meghatározását is a végfelhasználó személyének ismeretlensége befolyásolta. Egy olyan színkombinációban gondolkodtam ezért, amely akár egy szélesebb körnek is befogadható, könnyen kiegészíthető és saját ízlésre formálható. Így jelöltük ki a fehér, a szürke és a nyers fa barna tónusait. A fehér légiességet közvetít, a rengeteg természetes fénnyel társítva pedig szellős, világos atmoszférát teremthetünk. Ezt a tiszta közeget a szürkével szépen törhetjük meg, így nem érezzük határtalannak az otthont. A nyers fa barna színének természetessége pedig egyfajta nosztalgikus hangulattal töltik meg a teret. Ezek a semleges színek pedig remekül társíthatóak akár élénk színekkel is, szépen megférnek más-más árnyalatokkal is, ezzel a végfelhasználó akár a saját ízlésére is fordíthatja a lakás hangulatát.

VIZSUart színterv


Akár teljes átalakításba fogunk, vagy csak egy gyors "átöltöztetésre" van szükségünk, higgyük el, hogy fontos információkat kaphatunk a lakberendezőktől a lakberendezésről.

Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm itt és tarts velem a facebookon is - www.facebook.com/vizsuart.




képek forrása: www.pinterest.com

 

 

 
 
 
Szólj hozzá

stílus hangulat lakberendezés színterv vizsuart Vinkovics Zsuzsa hangulatterv hangulatmontázs Aktuális munkáim