2014. dec 01.

FÉNY az otthonodban - HÁLÓSZOBA - Hettikének külön ajánlva :-)

írta: Vizsuart
FÉNY az otthonodban - HÁLÓSZOBA - Hettikének külön ajánlva :-)

 A fény kulcsszerepet játszik életünkben, gyakran anélkül, hogy jelentőségével egyáltalán tisztában lennénk.  Az, hogy milyen fényeket alkalmazunk otthonunkban, legalább annyira jelentős kérdés, mint hogy milyen dekorációt választunk oda.  Sokan rengeteg energiát fordítanak lakásuk díszítésére, de csak igen kevesen szánják rá magukat arra, hogy alaposan eltöprengjenek a világítás mikéntjén is. 

A fény kulcsszerepet játszik életünkben, gyakran anélkül, hogy jelentőségével egyáltalán tisztában lennénk.
Pedig egy jól megtervezett világítás-rendszer lehetőséget teremthet számodra is, hogy megmutasd otthonod minden szépségét, kiemeld annak jelentős részleteit. Lágy, ölelő fényt teremthetsz akár a pihenéshez, egy látványos függesztékkel pedig megkoronázhatod a teret. Nézzük át helyiségről helysigére, hogy mit is tehetsz otthonodért! Vegyük a hálószobákat!
Mivel a hálószobának békét és nyugalmat kell árasztania, a világítást tervezd finomra és ragyogásmentesre!
* Nem kell különösebben sok fényforrást használnod! A központi felső világításnak is elég, ha visszafogottabb fényt szór szét.
* Tervezz lámpákat az ágy mellé! Ha asztali lámpában gondolkodsz, azok legyenek nagyobb méretűek. A nagyobb lámpák nem csupán megfelelőbb fényt nyújtanak az olvasáshoz, hanem egyben bekeretezik is a látványt.
A nagyobb asztali lámpák nem csupán megfelelőbb fényt nyújtanak az olvasáshoz, hanem egyben bekeretezik is a látványt.
* Ha közvetlen fénynél szeretsz olvasni, használj mennyezetbe süllyesztett spotlámpát, vagy hajlítható, akár lengőkaros fali lámpát!
Ha közvetlen fénynél szeretsz olvasni használj lengőkaros fali lámpát!

* Az ágy mellé belógó függesztékek ugyan nem a legcélszerűbbek az olvasáshoz - bár, tapasztalatom szerint azért működőképesek -, viszont tény, hogy így könnyen kifejezhetjük stílusunkat.
Az ágy mellé belógó függesztékkel könnyen kifejezhetjük stílusunkat.
* Fontos, hogy az ágy mindkét oldalára külön kapcsolóval tervezz! És, hogy kényelmesebb legyen az este, a központi lámpa az ágyban fekve is lekapcsolható legyen!
* És gondold végig azokat az éjszakai fényeket, amelyek mutathatják az utat a fürdőszoba felé is! 



Forrás: Lucy Martin: A világítás fortélyai
Képek forrása: www.pinterest.com
Szólj hozzá

fény lámpa lakberendezés fényforrás vizsuart Vinkovics Zsuzsa világításterv