2015. jan 21.

Gyereksarok: testvér születik

írta: Vizsuart
Gyereksarok: testvér születik

 Érdekes fintora az életnek, amikor - mint egy tükröt tartva elénk - összehoz minket egykori önmagunkkal, zúdítva ránk ezzel rengeteg ismerős érzést és gondolatot. Valami hasonlót éltem meg, amikor egy második gyermekével várandós anyuka otthonába toppantam, szinte rögtön éreztem, hogy a sok örömteli pillanat és várakozás egy sor gyakorlati kérdést is magával hoz, elég ha csak a gyerekszobák átalakítására gondolunk. Emlékszem, hogy kérdéseimre a választ aztán az is meghatározta, hogy Móricunk mellé Zsigmond, vagy Vilma érkezik, mondván nem mindegy, hogy meglévő gyerekszobánk fiútanyává, vagy koedukált birodalommá változik. 
Ugyan, mi tizenkilencre lapot húztunk, és pár évvel később egy harmadik gyermekre is vállalkoztunk, de ne szaladjunk ennyire előre! Nézd át velem, hogyan lehet egy egy-gyermekes birodalom mostantól kettőé, avagy hogyan alakítsd át gyermeked szobáját, ha épp kistestvér érkezik!

1.)
Ötletes megoldásnak tűnhet, ha a szobácskát egyszerűen lefelezed, és középtől balra kislány-, jobbra pedig fiúkuckót alakítasz ki mind színeiben, mind hangulatában, mind stílusában.
Kistestvér érkezése esetén, egyszerűen felezd meg a szobát! Balra a kicsi, jobbra a nagy!
Vagy balra a lány, jobbra a fiú!


2.)
A szoba kettéosztását tovább erősítheted, ha térelválasztóként egy függönyt is középre lógatsz, így jelölve ki még erőteljesebben a fiú- és a lányszakaszt.
Egy függöny belógatásával még egyértelműbbé válik, hogy melyik kié!

3.)
Egységes háttérben is gondolkodhatsz - elárulom, nemtől függetlenül -, hogy aztán a kiegészítőkkel jelölhesd ki gyermekeid birodalmát!
Ha egységes háttérnél maradnál, a kiegészítők játékával tudod kijelölni, hogy melyik sarok mely gyereké.
4.)
Eltérő dekoráció is megadhatja, hogy melyik terület kié lesz a jövőben!

Ha mégis vállalkozol arra, hogy dekoráld a falat, ilyen könnyedén megteheted a gyerekszoba osztását.

5.)
A gyerekszobátokat függőlegesen is kettéoszthatod, ez talán az egyik legpraktikusabb megoldása annak, amikor már két gyerekbirodalmat kell kialakítanod!
A két gyerekbirodalmat függőleges osztással is kialakíthatod.


6.)
Ha az ágyakat ügyesen forgatod, még kuckónak is juthat hely!




7.)
Ha nagyobb tér és ablak áll rendelkezésedre, az ablak két oldala szinte adja magát arra, hogy egy-egy gyereksarkot kialakíts!


Az ablak két oldala szinte adja magát arra, hogy egy-egy gyereksarkot kialakíts!

Szólj hozzá

gyerek testvér lakberendezés babaszoba gyereksarok vizsuart Vinkovics Zsuzsa osztott szobák