2015. jan 28.

Gyereksarok: rend a gyerek körül!

írta: Vizsuart
Gyereksarok: rend a gyerek körül!

 Első babánk érkezésekor még nem is tudjuk, mennyi változással kell majd szép lassan szembenéznünk, esetenként inkább megbirkóznunk. Mosolyogva tekintünk egy-egy asztalon hagyott cumisüvegre, szőnyegen heverő játékra, s nem is gondoljuk, hogy ezek egyre halmozódó mennyisége lassan kiszorít minket környezetünkből. Aztán gyermekünk növekedésével és a testvérek érkezésével ezzel kapcsolatos érzéseink akár állandó problémává fajulhatnak, és sokszor egy-egy elpakolás sem hoz már megnyugtató vigaszt számunkra: kupi van és kész!
Ha időd nagy részét Te is feleslegesnek tűnő pakolással töltöd és annak végeredménye sem tetszetős már számodra, akkor ezeket a tárolási praktikákat most feltétlen nézd végig. Hidd el, a közös koncepció, az azonos megjelenés még a a legkaotikusabbnak tűnő szobácskát is rendbe teszi!

1.)
A feliratozott, egyszínű zsákocskák segítségével - melyek szépen elférnek és jól mutatnak a polcokon -, könnyen rendben tarthatod gyermeked környezetét.


Az egyszínű zsákocskák sok mindent elnyelnek és jól mutatnak a polcokon.

2.)
A nagy rumlit könnyen elrejtheted a szemek elől, ha egyforma kosarakba teszed azt, legyen beltérről, vagy kültérről.
Az egyforma tároló funkciók megjelenésükkel rendbe teszik a gyerekszobát.
 

3.)
A gyerekszoba kis terében nagyon sokat jelenthet, ha a padlót szabadon tudod hagyni, s így a szobácska annyira tágasnak hathat, amennyire csak lehet. Ennek egyik trükkje a falfelületek maximális kihasználása, legyen szó akár a matchboxokról.
Törekedj a tér maximális kihasználására, használd a falfelületeket is.
4.)
Sokat jelenthet gyermekednek is, ha az aznapi remekműveiből kiállítást is rendezel! 
Még kiállítást is rendezhetsz a falon gyermeked remekműveiből.
5.)
Lehetnek olyan játékai gyermekednek, amelyeket szem előtt tartva inkább emelik a szobácska hangulatát, ezért optimális, ha ezeknek nyitott polcot hagysz.

Lehetnek olyan játékai gyermekednek, amelyek egyedisége emelheti a gyerekszoba hangulatát.

6.)
A könyvből nem lehet elég, és gyermekeink tényleg aktívan használják is azokat. A könyvespolc mellett ezért nem árt, ha egy gyűjtőkosarat is kinevezel a könyvek tárolására.
A könyvespolcok mellé nem árt egy gyűjtőkosarat is beszerezni!

7.)
A babák tárolásának praktikus módja lehet, ha "elaltatod" őket!



8.)
És mivel nyilvánvaló, hogy gyermekeink szobájukon kívül sem tartanak rendet, ezért nem árt, ha az autódat is praktikus tárolókkal szereled fel.

A játékok tárolására a gyerekszobán kívül is gondolni kell!

Képek forrása: www.pinterest.com
Szólj hozzá

inspiráció ötlet rend tárolás lakberendezés gyerekszoba gyereksarok vizsuart Vinkovics Zsuzsa