2015. ápr 27.

Aktuális munkám: szürke árnyalatai

írta: Vizsuart
Aktuális munkám: szürke árnyalatai

 Ha már a héten szembejött velem ez a kép, gondoltam, ideje bekukkantani egy most lezárult lakberendezési tervembe, amelynek része volt egy ehhez az enteriőrhöz hasonlatos előszoba-koncepció is. Ugyan, az ügyfelek

még nem döntöttek arról, hogy az ajánlott tapéták közül a merészebb színösszeállítást, vagy annak ehhez hasonlatos, visszafogottabb társát választják, de amíg a végeredményre várunk - az úgy nyár vége lesz :-) -, addig is néhány részlet erejéig most Te is beleolvashatsz ebbe a tervbe!
Ha átalakítás előtt állsz Te is, vagy csak szeretnél jártasabb lenni a lakberendezés területén, akkor jelentkezz a hamarosan induló LAKBERENDEZÉSI WORKSHOPOMRA,  amihez ezt a kérdőívet feltétlen töltsd ki! Klikk ide!
Ennek részleteivel hamarosan jövök!

 "Egyfajta nyugodt, mondhatni szállodás hangulat megteremtésére törekedtem, amely ugyan érett, de egyben jellegzetes benyomást is kelt. Meleg színek, természetes felületek, egységes közeg teszik teljessé ezt a törekvést. Kombinálható volt így a modern stílus a klasszikus komolyságával, a shabby kopottságával, valamint a romantika némi nőiességével, hogy ezek finom arányát fenntartva egy egészen egyedi egyveleget kapjunk.

 

A modern stílus a minimál testvérstílusa, annyi különbséggel, hogy a modern élettér sokkal barátságosabb és melegebb hangulatot sugall. Ugyan itt is fellelhetőek bizonyos mértékig a ridegség jegyei, ami azonban inkább rendet és precizitást áraszt, egyfajta keretet alkot.

 

A méltóságot sugárzó klasszikus stílus kialakításához azt gondolnánk, hogy első sorban térre van szükség – mivel alapjaiban monumentális, rendkívül szimmetrikus, magas, teremszerű szobák jellemzik -, de kisebb terekbe is könnyen becsempészhető. Jellegzetessége, hogy előkelőséget áraszt, kifinomult, kissé tartásos viselkedést sugall, és abszolút az egyensúlyra épül.

 

A shabby szó konkrétan kopottságot jelent, színvilágát tekintve pedig a fehér és a pasztell árnyalatok váltakozva tűnnek fel.  Szereti a természetes anyaghasználatot és a romantikába hajló kecsességet.

 

A romantikus stílusirányzatot általában gazdag fantázia, az egyén végletes és erős érzelemvilágának kivetítése jellemzi. Témáit sokszor a múltból meríti, a szerelemélmény központi helyet kap. Természet közeli színeivel pedig nemcsak ifjú hölgyeknek való, hanem bárkinek, aki nyitott az örök optimizmusra. ..."

Hangulatterv a modern és klasszikus stílus vegyítésében

Színterv a szürke néhány árnyalatára

Előszoba anyagterve
Fürdőszoba anyagterve

Hálószoba lakberendezési terve

Nappali anyag- és bútorterve

Kép forrása: www.pinterest.com





Szólj hozzá

lakberendezés színterv anyaghasználat vizsuart Vinkovics Zsuzsa lakberendezési workshop lakberendezési terv hangulatterv Aktuális munkáim