2014. már 05.

Celebketrec: Charlie egyik angyala

írta: Vizsuart
Celebketrec: Charlie egyik angyala

 Cameron Diaz élete olybá tűnik nekem, mint egy finom, könnyű, szép puncstorta. Már 15 évesen kitűnik szépségével, kiragadja a sors megszokott környezetéből és modellkedésbe kezd. A következő öt év csak az utazgatásokról, a fotózásokról, a partikról és az élet élvezetéről szól. Él Japánban, Ausztráliában, Marokkóban, Párizsban, miközben már a legnagyobb divatcégeknek dolgozik. Még csak 21 éves, amikor hátat fordít a szépségiparnak és visszaköltözik Kaliforniába. Gondol egyet és minden fajta előképzettség nélkül ugyan, de elmegy a Maszk című film női főszerepének a válogatására, amit természetesen meg is nyer. A sorozatos Málna-díj jelölések mellett - továbbra is felsőfokú végzettség nélkül - Golden-Globe jelöléseket is kiérdemel. Olyan érzésünk lehet, mintha a Jóisten a tenyerén hordozná ezt a lányt, aki pedig játszi könnyedséggel él is ezzel. Bohókásnak, szertelennek, légiesnek érezzük, ezt sugallja élete és ezt sugallja megjelenése is.
Aztán Cameron manhattani apartmanját elnézve egy teljesen új oldalát ismerhetjük meg: érett, nőies, higgadt és következetes.
Az egész otthont a már előzőekben is említett, túlzott érettség jellemez. Nincsenek kedveske részletek, bohém látványok. A tér ugyan stílusos, de monumentális darabjaival számomra kissé nehézkes. Az arany és a bézs árnyalatai sem oldanak ezen a karakteres jellegen, egyedül talán a citromsárga fotel hoz a nappaliba némi enyhülést nekem.
A tér ugyan stílusos, de monumentális darabjaival kissé nehézkes.

Az enteriőrt a citromsárga fotel színe oldja.


Az arany az alapkoncepció abszolút része, ez tűnik fel és pompázik minden helyiségben, így lesz a színösszeállítás egységes és egyszerű. A hálószobának stílusos főszerelőpje is egy aranyló, baldachin ágy, ami a fehér textílekkel már szép kontrasztot alkot.
A színösszeállítás egységes és egyszerű: arany, arany, arany

A konyha viszont az abszolút kedvencem. Hiába a fénylő aranytónus, ha ráadásul ilyen üde zölddel is van társítva. És ugyan a végeredmény itt is inkább egy klasszikusabb megjelenés, de az aranynak e ragyogó, napsütötte árnyalata mégis vidámmá varázsolja a teret.
Az aranynak e ragyogó és napsütötte árnyalata felpezsdíti a teret.

A vendéghálószobának ismét nehézkesebb a megjelenése. Sötét, súlyosnak tűnő áthidaló elemek, szűkösebb közlekedő rész, valamint a fekete és az arany szigorúsága váltakozik. Talán a fekete ritmikussága és felületének tükröződése old valamennyit annak feszültségéből.
A vendégszobát a fekete és az arany ritmikussága jellemzi.

A fürdők esetében már biztosra vehetjük, hogy maradunk a fényes közegnél. Az előbbi esetében a sok fény, a fehér felületek, a nagy tükrök és az aranynak ez a mattabb tónusa ugyan könnyednek még továbbra sem nevezhető, de mégis rendkívül elegáns hatást eredményez. Az utóbbi fürdőszobánál pedig a vendégszobában már eljátszott fekete-arany párosítás köszön vissza, némi pirossal "megerőszakolva".
A sok fény, a fehér felületek, az óriás tükrök, valamint az aranynak e mattabb tónusa rendkívül elegáns kompozíciót eredményez


Talán Cameron otthona kevésbé tükrözi azt a személyiséget, amit mi gondoltunk volna róla, vagy társítottunk hozzá, és ez mindenképpen meglepetéssel szolgált. Ez az enteriőr már inkább egy visszafogott, nyugodt háttérrel rendelkező, már-már megállapodott nőt sugall. Drukkoljunk neki, hogy ez így legyen!




Ha tetszett a bejegyzésem, légy rendszeres olvasóm, és tarts velem a facebookon is - www.facebook.com/vizsuart -, vagy látogass el a honlapomra - www.vizsuart.hu.

forrás: www.wikipedia.hu, www.interiordesignfiles.com




Szólj hozzá

celeb luxus lakberendezés arany Cameron Diaz vizsuart Vinkovics Zsuzsa Celebketrec